Українці відповіли, чи бажають бачити президентом Зеленського до кінця війни: результати опитування

Читать на русском
Автор
8945
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента

Дехто вважає, що управління країною має перейти голові ВР

Переважна більшість українців (69%) переконана, що чинний глава держави Володимир Зеленський має залишатися на посаді до кінця воєнного стану. При цьому 15% українців вважають, що варто провести президентські вибори.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 5-10 лютого. Ще 10% опитаних підтримують варіант, за яким у травні 2024 року Зеленський складає свої повноваження і до обрання нового президента, його повноваження виконує голова Верховної Ради.

"Переважна більшість українців — 69% — вважають, що Зеленський має працювати на посаді президента до кінця воєнного стану. Вважають, що варто провести вибори — 15% (з них 4% говорять про призупинення воєнного стану і 11% — за внесення змін до відповідних законів та проведення виборів під час воєнного стану)", — повідомили в КМІС.

Дослідження проводилося методом телефонних інтерв’ю з урахуванням випадкової вибірки мобільних номерів опитали. У ньому взяли участь 1202 респонденти віком від 18 років, які проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим). До вибірки не включалися мешканці територій, які тимчасово не контролюються владою України, а також опитування не проводилося серед українців за кордоном.

Як повідомляв "Телеграф", в Україні проводити вибори до закінчення воєнного стану не будуть. Відповідний меморандум було підписано представниками всіх фракцій Верховної Ради.