Можемо збирати БМП, БТР та легкі гармати: Камишін розповів про наявні можливості українського ВПК

Читать на русском
Автор
Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін
Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін

Україна підписала десятки угод про спільне виробництво озброєння

Вже цьогоріч в Україні можуть почати збирати БМП, БТР та легкі гармати 105-го калібру. Робитимуть це разом з німецькою та британською компаніями.

Про це у коментарі телеканалу "Ми-Україна" розповів міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Єдине питання в тому, як профінансувати закупівлю цього озброєння.

"З усіма країнами, з якими президент підписав "безпекові угоди", є блок про спільне виробництво озброєння, військової техніки. Ми маємо з цими країнами переговори на рівні урядів про окремі угоди на рівні індустрії. У нас є десятки угод різних рівнів, підписані компаніями українськими та з інших країн, які працюють над тим, щоб організувати спільне обслуговування, ремонт і виробництво військової техніки", – зазначив Камишін.

За словами міністра, це хороша можливість будувати спільні виробничі спроможності разом з партнерами.

"Вже цього року ми можемо зібрати в України БМП, БТР, легкі гармати 105-го калібру разом з німецькою та британською компаніями", — зазначив очільник відомства.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Україні збудують великий завод з виробництва снарядів. Меморандум вже підписано, а деталі узгоджено.