В Україні збудують великий завод з виробництва снарядів: озвучено деталі

Читать на русском
Автор
858
В Україні збудують великий завод з виробництва снарядів: озвучено деталі Новина оновлена 18 лютого 2024, 11:01

Меморандум уже підписано

Військовий завод Rheinmetall AG незабаром з'явиться в Україні. Йдеться про підприємство німецького концерну з виробництва артилерійських снарядів, з якими останнім часом у ЗСУ виникають проблеми.

Як повідомила пресслужба компанії в соцмережі X, відповідний меморандум за участю представників українського уряду було підписано під час Мюнхенської конференції з безпеки.

У повідомленні зазначено, що підприємство зможе виробляти "шестизначну кількість 155-мм боєприпасів на рік", що включає не тільки снаряди, а й метальні заряди.

Також йдеться, що 51% підприємства належатиме Rheinmetall, а решта 49% української компанії, назву якої в концерні називати не стали. Також не було озвучено термінів запуску цього заводу.

"Потреба в артилерійських боєприпасах у багатьох країнах величезна — насамперед, звичайно, в Україні. Наш намір створити там ще одне спільне підприємство підкреслює, наскільки серйозно Rheinmetall ставиться до підтримки країни", — розповів глава Rheinmetall Армін Паппергер, його слова передає Spartanat.

За його словами, компанія вже є одним із найважливіших партнерів України й зараз має контрактів на кілька мільярдів євро, а масштаби співробітництва розширюються чи не щодня.

Як повідомлялося раніше, амбіції Rheinmetall не зупиняються на виробництві снарядів. У планах компанії розгорнути в Україні виробництво бронемашин, ППО та навіть новітніх танків Panther KF51, яких ще немає на озброєнні жодної країни світу.