Від слів до діла? ЗМІ заявили про перекидання французьких військових у бік України

Читать на русском
Автор
2749
Еммануель Макрон Новина оновлена 14 березня 2024, 22:57
Еммануель Макрон. Фото president.gov.ua

Нардеп заявив, що без дозволу Верховної Ради жодного іноземного солдата не увійде до України

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що більше не бачить сенсу домовлятися із росіянами. При цьому він наголосив, що армія Франції не наступатиме, коментуючи свої слова про введення військ НАТО в Україну.

Про свою позицію Макрон розповів в інтерв’ю телеканалу TF1. При цьому в інших французьких ЗМІ з’явилася інформація, що частина французьких військових вирушає до Румунії перед розміщенням в Україні. Про це повідомляє France News 24.

В інтерв'ю президент Франції наголосив на основній тезі про введення військ НАТО в Україну. Макрон заявив, що в ситуації, що склалася, нічого не можна виключати й ні в чому не можна бути точно впевненим.

"Ми домовлялися як могли, але з ними нема про що говорити, Україна має перемогти. Ми сьогодні не знаходимося в такій ситуації, коли потрібно відправляти війська в Україну, але ми не виключаємо такого сценарію", – сказав Еммануель Макрон.

Також під час свого інтерв'ю Макрон підкреслив, що в разі, якщо Росія вийде переможницею із війни з Україною, то довіра до Європи "буде повністю знищена". Він вкотре наголосив, що боротьба України важлива не лише для її громадян, а і для "статусу та впливу Європи на міжнародній арені".

Він також додав, що Франція не наступатиме чи перехоплюватиме ініціативу у війні з Росією. Проте, якщо Франція буде змушена направити війська в Україну, то єдиний, хто буде нести відповідальність — це кремлівський режим.

"Франція – це сила миру. Але сьогодні, щоб мати мир в Україні, ми не повинні бути слабкими. Тому ми повинні тверезо дивитися на ситуацію і з рішучістю, волею і сміливістю сказати, що ми готові вкласти ресурси для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб Росія не перемогла", — заявив Макрон в інтерв’ю.

Раніше ЗМІ заявили, що Макрон замислюється над відправленням своїх солдатів у 2024 році. Розгорнуті не бойові підрозділи можуть бути в Одесі.

Натомість у французьких ЗМІ з'явилася інформація, що частину військових країни направляють до Румунії. Ця країна обрана як тимчасове місце дислокації перед тим, як зайти до Одеси.

"Кажуть, що французькі полки прямують до Румунії, готуючись до розгортання в Україні проти російської армії, зокрема в Одесі. Серед них згадується 2-й іноземний піхотний полк… Еммануель Макрон міг підтвердити цю інформацію сьогодні ввечері під час свого телевізійного виступу. джерелам, це переміщення означає попереднє позиціонування в очікуванні можливого розгортання в Одесі. Ситуація в Україні може швидко набути міжнародного масштабу", — пише France News 24.

Натомість народний депутат України від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко заявив, що без дозволу Верховної Ради іноземні війська не увійдуть до України. Також він заявив, що сайт, який розповсюджує цю інформацію, може бути фейковим.

"Без дозволу Верховної Ради ніякі французькі полки не можуть увійти на територію України. Видихаємо. Цього точно не буде. У нас є тільки Сили Оборони… Сайт який розповсюджує це повідомлення – фейковий. йшло до цього, то Рада голосувала б дозвіл на введення військ. Давайте трохи заспокоїмося і не накручуватимемося. Не буде ПОКИ французьких, німецьких, американських військ в Україні. Не та зараз ситуація, щоб наші союзники вступили у війну", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Макрон назвав умови для введення військ Франції в Україну. За його словами, це можливо лише в тому випадку, якщо РФ прорвуть оборону ЗСУ на двох напрямках.