"Дайте світло у 40-градусну спеку": в ДТЕК відповіли на прохання українців

Читать на русском
Автор
4286
Колаж Телеграфу Новина оновлена 07 липня 2024, 19:13

Чимало українців змушені підлаштовуватися під жорсткі графіки

"Велике прохання на наступний тиждень, в спеку до 40 градусів, дайте електроенергію", — написала одна з користувачок мережі на сторінці оператора розподілу ДТЕК. Через російські обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України, а також через сильну спеку, компанії "Укренерго" влітку довелося повернутися до жорстких графіків відключень світла.

Чимало українців змушені підлаштовуватися під жорсткі графіки, не всім це вдається через низку об’єктивних причин: хтось у період "зі світлом" завжди на роботі, у когось маленькі діти і цього періоду просто не вистачає.

Пані Ірина Гнатюк залишила коментар на сторінці ДТЕКу, де попросила вмикати світло бодай у найспекотніші години наступного тижня. З понеділка синоптики обіцяють повернення аномальної спеки у низку регіонів.

"Велике прохання на наступний тиждень в спеку до 40 градусів дайте електроенергію. Особливо ввечері та вночі, коли найбільш спекотно, немає чим дихати, щоб хоть вентилятор включити", — написала користувачка.

"Розуміємо всім хочеться мати більше світла, особливо в спеку. Споживання та виробництво електроенергії не є постійними величинами. Вони весь час змінюються. Тому відключення відбуваються відповідно до поточного стану в енергосистемі", — відповіли їй у компанії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чому в Україні були змушені повернутися до жорстких графіків відключень світла. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький пояснив, що одразу чотири різних фактори зійшлися у часі й через це в Україні величезний дефіцит енергії.