Світанок після 9:00 ранку: які можуть бути наслідки після відмови від переведення годинників в Україні

Читать на русском
Автор
Настінний годинник
Настінний годинник. Фото Ілюстративне фото

Українцям пояснили, чому вигідніше залишатися на зимовому часі

Верховна Рада України скасувала переведення годинників на зимовий та літній час. Останнє переведення годинника планується в жовтні 2024 року, тобто вся країна надалі житиме за зимовим часом.

Як повідомляє "24 канал", на те є свої причини. Коли в Україні буде єдиний час, то сонце в різних куточках країни підійматиметься по-різному, але залишатиметься на зимовому часі вигідніше.

Як приклад українцям запропонували розглянути літній та зимовий час у найкоротшому (21 грудня) та найдовшому (21 червня) дні на рік.

  • за зимовим часом світанок у Києві 21 червня настає о 03:46, а у Харкові ще раніше — о 03:26.
  • за літнім часом у Києві 21 грудня світанок настане о 08:56, а в Ужгороді сонце зійде пізніше — аж о 09:21

Якби на всій території України залишили дійсним літній час, то на роботу час від часу довелося б приходити ще до світанку. А за зимового часу сходи сонця відрізнятимуться. Також у перспективі депутати обговорюють встановлення у різних галузях різного початку робочого дня чи навчального процесу. Це дозволить жителям окремих регіонів з комфортом прокидатися і не йти на роботу або з неї у темряві.

Також "Телеграф" розповідав про те, що журналіст Віталій Чепінога розкритикував скасування переведення годинників. Він вважає, що нардепи погарячилися з ухваленням цього рішення.