До Києва з’їжджаються важливі гості: місто скували пробки через перекриття вулиць, фото, відео (оновлюється)

Читать на русском
Автор
9901
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 11 вересня 2024, 12:28

Одразу кілька важливих гостей приїде до столиці у середу

До Києва з візитом прибув президент Литви Гітанас Науседа. У нього запланувала зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це у середу, 11 вересня, Науседа повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Х (колишній Twitter). Він також опублікував відповідну фотографію на вокзалі.

"Щойно приїхав до Києва. Приємно повернутися і зустрітися з моїм дорогим другом, президентом Володимиром Зеленським на знак солідарності з Україною", — йдеться у повідомленні.

Гітанас Науседа. Фото: соцмережа Х

Також у цей день до столиці прибула прем’єр-міністр Латвії Евіка Силіня. Про це вона написала у своїх соцмережах.

"Ранок у Києві. Латвія буде з українським народом до його перемоги, і завжди підтримуватиме Україну на шляху до Європейського Союзу та НАТО! Слава Україні", — зазначила Силіня.

Евіка Силіня

До її планів входить зустріч з українськими чиновниками, а також участь в обговореннях щодо подальшої військової, політичної, гуманітарної та фінансової підтримки України, а також її шляхи вступу до ЄС та НАТО.

Оновлено:

Держсекретар США Ентоні Блінкен разом із міністром закордонних справ Великобританії Девідом Леммі прибули до Києва для зустрічі з українським президентом.

REUTERS

Варто додати, що раніше Володимир Зеленський анонсував саміт Кримської платформи 11 вересня. Це ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини у Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

До речі, у соцмережах повідомляють, що у зв’язку з приїздом гостей до столиці місто буквально скували пробки. Це з тим, що частина вулиць тимчасово було перекрито.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на початку вересня до Києва на зустріч із Володимиром Зеленським приїжджав прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс.