Назвала Путіна ворогом, а Росію - окупантом: де зараз колишня суддя "X-фактора" Ніно Катамадзе

Читать на русском
Автор
Ніно Катамадзе зараз Новина оновлена 02 жовтня 2024, 14:44
Ніно Катамадзе зараз. Фото Колаж "Телеграфу"

Виконавиця активно допомагає українцям

Публічні особистості, які колись були суддями популярних українських шоу, зараз по-різному реагують на війну, розпочату Росією. Так, Ірина Дубцова, яка працювала в "X-факторі", підтримує дії країни-агресорки. А от грузинська співачка Ніно Катамадзе має іншу думку.

Катамадзе вже багато років є відомою співачкою на всьому пострадянському просторі. Чи продовжує виступати артистка й що каже говорить про війну Росії проти України — розкаже "Телеграф".

Що відомо про Ніно Катамадзе

Співачка народилась в грузинському місті Кобулеті в 1972 році. Вокал опановувала в Батумському музичному інституті. Брала участь у різних музичних проєктах. З кінця 90-х стала співпрацювати із грузинським гуртом Insight, в якому бере участь й досі.

На початку 2000-х Катамадзе стала композитором стрічки "Яблука". Також вона створила саундтреки до фільмів "Інді", "Жара", "Русалка".

Ніно прославилась завдяки креативній подачі фольклору в піснях. Найпопулярнішими її композиціями стали Once in the street, Vaja, Olei, I came, Beauty. Артистка гастролювала не лише по Грузії, а й по Україні, Росії, Азербайджані, Австрії, Великобританії, США. У 2011 році отримала грузинський Президентський орден "Сяйво".

Фото з мережі

У 2014-2015 роках була однією членів журі популярного шоу "X-фактор" на "СТБ". Її підопічний, Дмитро Бабак, виграв у п'ятому сезоні проєкту.

Фото: "X-фактор"

У 2019 році Катамадзе заявила, що припиняє їздити з концертами в Росію. Зокрема, причиною стало запрошення делегації країни-окупантки на сесію Міжпарламентської асамблеї православ'я. Це викликало масові протести в Грузії. Адже у 2008 році Росія окупувала частину територій цієї країни.

Тоді Ніно назвала Росію окупантом, перепросила за участь у їхньому фестивалі "Садиба Jazz" та сказала, що Путін є ворогом Грузії. До того ж співачка зазначила, що ніколи не виконувала пісні російською.

Що каже Катамадзе про війну

Артистка засудила вторгнення росіян в Україну. Й на початку війни вийшла виступити у Тбілісі, аби підтримати Україну. Улітку 2022 року артистка виступила у київському метро, виконавши пісню "Мелодія" Мирослава Скорика. Також знаменитість створила фонд, який допомагає українцям, які перебралися через війну до Грузії.

Фото з мережі

Водночас виконавиця обурювалась, коли росіяни почали тікати від мобілізації до Грузії. Адже у 2008 році ця країна окупувала окремі грузинські території й той період загинуло чимало місцевих мешканців.

У 2023 році Ніно давала благодійні концерти по містах України, частину коштів з яких перераховували на Збройні Сили. Також вона відвідувала українських захисників у реабілітаційному центрі МВС.

Фото: МВС

Артистка навіть планувала переїхати в Україну разом із родиною, але згодом передумала. Співачка зазначила, що потрібна своїй батьківщині й буде звідти допомагати українцям.

Фото з мережі

Зараз Катамадзе живе з родиною в Грузії разом з чоловіком Давидом і 16-річним сином Давидом. Утім, виконавиця продовжує давати благодійні концерти в Україні. А у червні 2024 року артистка виступала для поранених захисників у львівському центрі "Незламні".

Фото: ЛМР

Раніше "Телеграф" розповідав, що каже про війну акторка відомих радянських фільмів Наталія Фатєєва. Вона народилась у Харкові, але більшість життя працювала в Росії.