Може "присісти" на 15 років: зрадниця Повалій отримала підозру від СБУ

Читать на русском
Автор
Таїсія Повалій публічно підтримує путінську агресію, знаходячись в Росії
Таїсія Повалій публічно підтримує путінську агресію, знаходячись в Росії. Фото СБУ

Артистці загрожує серйозне увʼязнення з конфіскацією майна

Зрадниці України Таїсії Повалій, яка назвала Путіна "борцем з нацизмом", було пред'явлено заочну підозру за три кримінальні статті: заклики до війни, виправдання агресії Росії та колабораціонізм. Вона може отримати до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили пресслужба СБУ. Зазначається, що зібрано доказову базу на співачку та колишню народну депутатку, яка продовжує виправдовувати агресивну війну РФ проти України.

У зв'язку з перебуванням зрадниці на території Росії, активно вживаються заходи для її притягнення до відповідальності за здійснені правопорушення. Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як Таїсія Повалій зрадила Україну

  • Напередодні перед вторгненням РФ Повалій виїхала до країни-агресорки, де отримала російське громадянство і публічно висловила підтримку кремлівському режиму.
  • Під час інтерв'ю московському інтернет-виданню вона хвалила Путіна та закликала до захоплення всієї території України.
  • Намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.
  • У вересні 2023 року за запрошенням терориста Пасічника вона виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді вона прямо зі сцени висловила підтримку російським окупантам та героїзувала їхню участь у війні проти України.

Раніше український продюсер Олег Боднарчук припустив, що тільки після смерті Путіна Повалій зможуть притягнути до відповідальності перед батьківщиною. А колишній колега по сцені Павло Зібров обурений тим, що у зрадниці все ще залишається звання Народної артистки України.