Твориться в Башкирії немислиме. Чим жорсткішим буде терор, тим кривавіше пройде розпад РФ - Олександр Невзоров

Читать на русском
Автор
14194
Влада в Башкирії жорстко розправляється з протестувальниками
Влада в Башкирії жорстко розправляється з протестувальниками. Фото Телеграм

Російський журналіст Олександр Невзоров прокоментував протести в Башкирії і терор влади у відповідь

Башкири докружляли в хороводах. Докидалися сніжками. Відповіддю на безневинне і природне обурення народу став лютий смертоносний терор, який цілком можна порівняти зі сталінським.

Поки що не цілком зрозуміло, хто саме дав команду на тотальний садизм: кремль чи сам хабіров? Башкирському владиці у будь-якому разі буде погано. Якщо бузувірські директиви йдуть з Москви — то він винен у тому, що не став захищати своїх башкортостанців від путінського свавілля. Якщо масова розправа — його рук справа, то пора хабірову подумати про саван. У будь-якому випадку, при згадці про його прізвище — башкирські руки автоматично починають плести мотузку.

Твориться в Башкирії немислиме. Джерело "Idel.Реалії", знайоме з ходом розслідування "Баймакської справи", відзначило, що масштаби слідчих заходів його "приголомшують".

"На моїй пам’яті не було такого в республіці, щоб відбувалися такі масштабні слідчі та оперативно-розшукові заходи, пов’язані з виявленням, затриманням та подальшим закриттям у СІЗО такої великої кількості підозрюваних. Слідчі дії проводяться 24 години на добу і вже протягом тижня. Я не пригадаю, щоб за 212-ю статтею колись у Башкортостані стільки людей притягувалося до відповідальності".

"До розшуку та затримання майбутніх фігурантів залучаються підрозділи "Гром" при МВС республіки, ОМОН, Росгвардія, кримінальний розшук. Забирають усіх по-різному: когось із дому, когось на вулиці, когось на роботі. Забирають навіть, коли людина вже їде на зустріч з адвокатом. Вламуються до будинків у масках. Забирають і відвозять у невідомому напрямку. Забирають жорстко, до багатьох застосовують фізичне насильство, навіть б’ють, у тому числі й при дітях".

Чим ізуверистей зараз будуть поводити себе "органи", що знахабніли, — тим жорсткішим буде і фінал. Тим кривавіше пройде відкол та розпад. Можливо, "башкирський" стане тим уроком, який вивчать усі повстанці найближчого майбутнього.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.