Пластика підвела актрису — серіал "Експати" з Ніколь Кідман отримав дуже низький рейтинг - Микола Міліневський

Читать на русском
Автор
1016
Ніколь Кідман стало невигідно оголюватися Новина оновлена 29 січня 2024, 12:43
Ніколь Кідман стало невигідно оголюватися. Фото кадр из фильма

Вийшов новий серіал з Ніколь Кідман "Експати"

Вийшов новий серіал "Експати" з Ніколь Кідман у головній ролі. До моменту появи він вважався однією з найочікуваніших зимових прем’єр. Акторці давно вже вдалося закріпитися у тому статусі, що кожен новий фільм за її участю ця подія. Але на цей раз все пішло не так. Це вже другий провал поспіль.

Кінооглядач "Телеграф" одним із перших переглянув перші серії цього фільму і тепер пояснює, що не так з новим проєктом.

Живі позаздрять мертвим

"Експати" отримали одну з найнижчих оцінок у фільмографії Ніколь Кідман на всесвітньовідомому кіносайті iMDb — 6,0. Для когось і це не погано, але не для актриси, яка є для багатьох іконою стилю та об’єктом для наслідування. Найчастіше вона не просто вибирає фільм, де зніматиметься, а проект створюється під неї.

У цьому випадку було знайдено цікавий та актуальний сюжет — життя експатів та їхні стосунки з корінним населенням. Ніколь Кідман грає тут американку, яка переїхала до Гонконгу разом із чоловіком, китайцем за походженням. Йому запропонували дуже добрий контракт. На ці гроші він спокійно утримує свою сім’ю з трьома дітьми, служницю і дружину яка може не працювати. Але у випадку з героїнею Ніколь відсутність роботи її практично принижує та демотивує. В Америці вона була успішним ландшафтним дизайнером, а у Гонконгу не може знайти собі замовника. Тут земля настільки дорога, що ділянки під будинки крихітні та розвернутися людям просто нема де.

З огляду на професійну незатребуваність тут розігрується ще кілька драматичних напрямів. І головне з них не в тому, що у ХХІ столітті залишається глобальна расова та національна нетерпимість. Режисерка серіалу Лулу Ван вирішила акцентувати більше уваги на проблемах випадкових винних. Точніше життя тих людей, які мимоволі стали причиною смерті інших. Вона намагається розібратися, як і чим живуть такі люди. Їх не посадили, але життя вже поламане і не зрозуміло, кому краще. Як говорив один персонаж: "І живі позаздрять мертвим". Це якраз про них.

Другою головною героїнею тут є корейська емігрантка, яка приїхала до Гонконгу розпочати нове життя. Цілком несподівано їй підвертається гарна пропозиція. Героїня Кідман пропонує спробувати як няньку для її дітей. Дівчина швидко знаходить з усіма спільну мову, але в перший же день роботи, гуляючи з ними нічним ринком, наймолодший син років чотирьох зникає.

кадр з фільму
В "Експатах" Кідман часто виглядає як жінка без віку

Драматичність цього моменту, що зламано одразу кілька життів, режисер та актори показують нам дуже промовисто. На початку сама мати, яка цілий рік не може прийти до тями. Потім ця дівчина, якій ще в дитинстві нагадали, що нічого хорошого в житті не матиме. І це незважаючи на те, що вона розумніша за багатьох — і до Колумбійського університету вступила, завдяки знанням та гарному атестату. Однак життя все одно не клеїться, а після зникнення хлопчика взагалі стає ізгоєм.

Чому у Кідман почалися провали

Незважаючи на цікавість теми та відмінну, як і завжди гру Кідман фільм не зайшов. І проблема саме виявляється саме в головній зірці. Спостерігаючи за Кідман, на екрані видно, що цю актрису потрібно знімати дуже делікатно. У свої 56 років вона все намагається молодитися та грати героїнь, які їй уже не за віком. Її персонаж мінімум років на 15 молодший за неї. В окремих епізодах Ніколь ще вдається виглядати років на 40. Але вже дуже багато ракурсів, у яких вона виглядає дуже не вигідно — починаючи з великих планів, де помітно, що її шкіра на руках уже зовсім не молода. А сцена у ванній їй вже просто заборонена, але режисер все одно знімає її оголеною. Пластичні операції призвели до того, що її обличчя помітно змінилося. І ці операції вона зробила якраз напередодні зйомок "Експатів". Але вже тоді багато шанувальників їй написали, що ці зміни їй не йдуть. Крім цього, незважаючи на стрункість фігури, їй не бажано показувати глядачам оголену спину. А у цьому серіалі це відбувається неодноразово. Дієти її швидше змучили, ніж оздоровили.

Gdetty imeges
На презентації серіалу "Експати" Кідман здивувала всіх своєю відвертою сукнею

Через такі радикальні зміни актриса починає втрачати шанувальників і вже акторський талант не особливо рятує. Адже багато в чому завдяки зовнішності та іміджу їй вдається утримувати біля екрану глядачів. Зокрема, торішній серіал "Левиці", де вона грає топ-офіцера, який керує спецопераціями. Тут ми бачили тільки її обличчя, і глядачеві цього було достатньо. Або "Відіграти назад" 2020 року, де дизайнери фільму дуже добре попрацювали над іміджем її героїні. Пальто, сукні, взуття — все, що носила в цьому фільмі, героїня моментально стало трендовим. При цьому ми бачили тільки її обличчя та кисті рук. Варто їй оголитися більше і перейти на великі плани обличчя, як це перетворилося на сумне видовище. На жаль, нові появи актриси не лише на екранах, а й на публіці стають дедалі частіше подіями, які мінусують її імідж. Можливо їй час підбирати собі ролі, які більше відповідають її віку і намагатися обходитися без пікантних епізодів.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.