У Кремлі поспішають, в агресора в Україні не так багато часу - Ілія Куса

Читать на русском
Автор
1651
Бійці ЗСУ стримують натиск ворога Новина оновлена 26 березня 2024, 13:35
Бійці ЗСУ стримують натиск ворога. Фото https://www.facebook.com/UALandForces

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього спеціально для "Телеграфу" пояснив, чому росіяни намагаються окупувати якнайбільше територій

Логіка російсько-української війни на сьогодні залишається незмінною. Росія намагатиметься вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей як проміжне завдання для "перемоги". У агресора не так багато часу. У Кремлі поспішають це зробити до того, як будуть розв'язані усі проблеми з військовою та фінансовою допомогою Україні з боку закордонних партнерів, насамперед США.

Росіяни користуються моментом, поки ми ослаблені, поки з допомогою партнерів є проблеми. Тому й намагаються окупувати якнайбільше територій.

Плюс – до прибуття в Україну винищувачів F-16, які б дозволили трохи вирівняти ситуацію у повітрі, де зараз домінує РФ.

Отже, логіка країни-агресорки зараз – окупувати максимально можливу кількість українських територій, аби вийти на досить сильні переговорні позиції до кінця цього року – початку наступного.

Логіка ж України полягає в тому, щоби стримувати тиск росіян і залучити якнайбільше країн до нашої формули миру, щоб легітимізувати її як попередні умови для переговорів з Росією.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.