Примусити Україну до територіальних поступок? Очевидно, є три ступені політичної наївності - Михайло Подоляк

Читать на русском
Автор
526
Російсько-українська війна триває
Російсько-українська війна триває. Фото telegraf.com.ua

Політичний діяч, політтехнолог, журналіст, антикризовий менеджер, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк поділився своєю думкою стосовно можливих перемовин з Росією

Відверто про очевидне. Вкотре… Є три ступені певної політичної наївності щодо війни в Україні.

Перший – вірити, що приєднання до 17 млн кв. км власної площі ще 100 тис. кв. км окупованих українських територій є фінальною метою Росії. Просто порівняйте цифри й оцініть справжній рівень життя в Рф.

Другий – сподіватися на достатню для перемовин адекватність режиму, який поклав сотні тисяч своїх громадян, економічні перспективи, міжнародну репутацію та загалом майбутнє своєї держави заради збільшення своєї території на 0,6%. Та заради масштабного демонстративного нищення в сучасні часи цивільного населення іншої країни.

Третій, фатальний, – вважати, що росіяни збираються дотримуватися умов будь-яких підписаних ними договорів. Що там стосовно паперів, на яких суб’єкти типу Путіна/Патрушева ставлять підписи?..

Очевидно, що стільки політичної наївності в сьогоденні навряд чи можна десь знайти. Але якщо так, то звідки ж у декого періодично береться це дивне бажання примусити Україну замиритися з агресором ціною територіальних поступок? Абсолютно ж зрозуміло, що буде далі з Україною, Європою, демократією й міжнародним правом загалом.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.