Деякі українці отримають грошову допомогу на 3 місяці: де реєстрація та які документи знадобляться

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото Фокус

Реєстрація відбудеться в кінці робочого тижня

Певні міста України продовжують нараховувати окремим особам грошові допомоги. Наразі реєстрація на виплату 10 800 гривень проводиться у Львівській та Волинській областях.

Як повідомляється на сайті "Право на захист, нарахування в розмірі 3600 надходитиме протягом 3 місяців на кожного члена сім'ї. Вона здійснюватиметься бригадою благодійного фонду "Право на захист", який збирає дані від УВКБ ООН у Львівській та Волинській областях.

Хто отримає виплати

Вона здійснюватиметься тим особам, хто ще не отримував допомоги від міжнародних організацій та має щомісячний дохід не вище 5400 гривень на особу.

Розмір допомоги складає 3600 гривень на кожного члена родини на три місяці.

Заявки приймають від:

  1. переселенців, які перемістилися після 24.02.22;
  2. осіб, що НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька;
  3. людей, які ПОВЕРНУЛИСЬ до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії від 24 лютого 2022 р.

Однак кожна категорія осіб з вищезазначених має відповідати одній категорій вразливості:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Список необхідних документів

  • ІПН;
  • документ для посвідчення особи;
  • довідка ВПЛ;
  • IBAN банківської картки головного заявника;
  • свідоцтво про народження дітей;
  • документ про опіку над дитиною;
  • посвідчення або медична довідка про інвалідність або хронічне захворювання.

Реєстрація проходитиме 16 лютого с 11 годин до 15:30 в г. Нововолинськ, бул. Шевченко, 7.

Центр реєстрації у Львові, розташований за адресою пл. Маланюка, 2, працює за графіком: пн-чт з 9 до 16 годин.

Варто зауважити, що при поданні заявки повинні бути присутніми всі члени сім'ї. Для маломобільних людей є можливість проведення реєстрації за оригіналами документів під час надання медичної довідки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто може отримати миттєву грошову допомогу в Одесі та області.