Виплата до Дня Героїв Небесної Сотні: кому передбачена допомога та коли вона здійсниться

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото iStock.com

Вона передбачена для близько 400 осіб

Деякі українці мають право на грошову допомогу до Дня Героїв Небесної Сотні, який щороку відзначають 20 лютого.

Як повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда, одноразову виплату нарахують близько 400 мешканцям Києва. Вона виплатиться переважно для ВПО, які перебувають на обліку та наразі проживають у столиці.

Кому виплатять допомогу в розмірі 2 тисячі гривень

  • киянам — членам сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності, а також членам сімей осіб, яким посмертно надано звання Герой України за громадянську мужність під час Революції Гідності;
  • непрацездатним киянам — постраждалим учасникам Революції Гідності, які мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни І та II груп через травми, контузії, каліцтва, захворювання, пов'язані з участю в Революції Гідності.

Яким киянам передбачено виплату в розмірі 1800-1400 гривень

У сумі 1 800 грн:

  • киянам, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У сумі 1 600 грн:

  • киянам, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості та звернулися по медичну допомогою у період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У сумі 1 400 грн:

  • киянам, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали легкі тілесні ушкодження та звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

Варто зауважити, у разі, якщо особа одночасно належить до кількох категорій, то отримає допомогу в більшому розмірі. Однак така виплата не здійснюватиметься для українців, що перебувають на повному державному утриманні.

Якщо особа, що має право на виплату, не отримала своєчасно через незалежні від неї причин, вразі її смерті виплатять членам сім'ї, як пенсію у зв'язку зі смертю отримувача.

Виплату одноразової адресної матеріальної допомоги проводитимуть

  • особам, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення Києва та Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві;
  • особам з-поміж зазначених вище категорій – у разі звернення до кінця бюджетного року за умови набуття права на виплату одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги на момент видання розпорядження про її виплату;
  • утримувачам "Муніципальної картки "Картка киянина" шляхом зарахування коштів на картковий рахунок, відкритий у банку-учаснику проєкту "Муніципальна картка "Картка киянина".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що безробітні особи в Україні мають право на компенсацію і її розмір було збільшено.