Хліб дорожче євро: який головний фактор вплине на ціну продукта найближчим часом

Читать на русском
Автор
Хліб
Хліб. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

На ринку дуже мало пропозиції певного класу пшениці

Через постійні відключення світла, а також підняття тарифів на нього деякі виробництва змушені підіймати ціни на свою продукцію. Скоро здорожчання торкнеться і хліба.

Крім росту вартості на електроенергію, ціни піднялись і на сировину. Про це повідомив голова спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський у коментарі для Інформатора.

Однак керівник не знає точних дат, коли очікувати на здорожчання хліба.

"Це може бути як завтра, так і за два тижні", — каже Рибчинський.

Він пояснює, що ріст вартості популярного продукту відбудеться через одну основну причину — збільшення ціни на сировину. На українському ринку дуже мало пропозиції пшениці другого класу, а ті що є — дуже дорогі. Це спровокує борошномелів підвищувати вартість борошна. Однак наскільки здорожчає хліб, керівник не може сказати.

"Є ринкові відносини, є зобов’язання перед постачальниками. Хліб реалізується не з лотка, а в першу чергу через великі торговельні мережі. У договорах з мережами чітко проговорено період, коли можна змінювати ціни. Так само й у мукомелів є договори з виробниками хліба та торговельними мережами. Все це проговорюється між партнерами. Але, на жаль, слід очікувати подорожчання", — пояснив Рибчинський.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які важливі продукти в Україні подорожчають через відключення світла.