Фанати повертаються на стадіони на матчі УПЛ: кому і скільки дозволили пускати людей на трибуни

Читать на русском
Автор
Людям на трибунах мають гарантувати безпеку
Людям на трибунах мають гарантувати безпеку. Фото ФК Верес

Регулярно росіяни обстрілюють Україну, через що фанатам заборонили ходити на матчі

Вже незабаром українським уболівальникам дозволять повернутися на стадіони, які прийматимуть матчі футбольної Прем’єр-ліги. При цьому у багатьох залишалися питання щодо того, як це проходитиме.

Про ситуацію з допуском фанів розповіли в ефірі KDK. За даними журналістів, різним клубам дозволено пускати на трибуни різну кількість людей.

Все залежатиме від того, яку квоту запросить той чи інший клуб. Наприклад, донецькому "Шахтарю" на матчі чемпіонату на "Арені Львів" дозволили припускати від 300 до 400 глядачів. Це пов’язано з тим, що арена знаходиться фактично в полі і у разі загрози удару людям нема де сховатися.

Водночас одеський "Чорноморець" на своїй рідній арені може розраховувати на підтримку близько 2000 уболівальників. "Верес" же готовий приймати близько 1200 уболівальників.

Цікаво, що лідеру Першої ліги "Карпатам" дозволили пускати на матчі до 3000 уболівальників. Команда приймає опонентів на стадіоні "Україна" у Львові.

Також є клуби, які ще не визначились із кількістю людей, які мають право прийти на стадіон. До них увійшли "Полісся", "Динамо" та "Кривбас".

Нагадаємо, що вболівальникам заборонили відвідувати стадіон із початком повномасштабної війни. Головною вимогою від обласних військових адміністрацій є гарантія безпеки людей у разі ракетних ударів.

Друга честь футбольного сезону в Україні відновлюється 23 лютого.

Раніше "Телеграф" писав про те, що нещодавно вболівальникам дозволили відвідувати матчі чемпіонату України з волейболу.