Росіяни знищують українську енергетику: чи підвищуватимуть тарифи для населення

Читать на русском
Автор
Росіяни знищують українську енергетику: чи підвищуватимуть тарифи для населення Новина оновлена 20 квітня 2024, 15:46

Ситуація проясниться ближче до наступного опалювального сезону

Обстріли росіянами української енергосистеми позначилися на її стабільності, що порушило питання про те, чи через це підвищуватимуть тарифи електрику. Однак в уряді запевнили, що такого рішення поки що немає.

Про це повідомила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі єдиного марафону новин. За її словами, оцінка ушкоджень продовжується.

"Це питання завжди дуже чутливе і дуже складне. Зараз ми розуміємо, що пошкодження справді були значними", — додала вона.

Водночас Грінчук зазначає, що в Україні є об’єкти, які підлягають частковому відновленню і зараз Міненерго працює над тим, щоб знайти необхідне обладнання партнерів.

За її словами, у відомстві після цього візьмуться оцінка того, які потужності будуть активними в Україні до наступного опалювального сезону і чи вистачить їх для того, щоб уникнути відключень взимку.

"Тільки після цього прийматиметься рішення про те, чи потрібно підіймати тариф і на скільки. Зараз такого рішення немає", — зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, міністр енергетики Герман Галущенко раніше заявляв, що росіяни спробують досягти повного блекауту в Україні, і тому мешканцям варто готуватися до будь-якого сценарію.