У Києві врятували зграю лебедів: птахи залишилися зимувати та опинилися без їжі (фото, відео)

Читать на русском
Автор
502
Зграя знаходиться в безпеці
Зграя знаходиться в безпеці. Фото Соцмережі

З настанням холодів птахам важко вижити без сторонньої допомоги

У Дарницькому районі Києва комунальники врятували від вірної смерті зграю лебедів, яка не відлетіла у теплі краї та залишилася зимувати у столиці. Птахи ходили по замерзлій затоці Дніпра та не мали доступу до їжі.

Співробітники столичних комунальних підприємств спільними зусиллями прорубали лід та зробили лунки, щоб лебеді могли плавати та самостійно добувати собі їжу. Про це повідомили на сторінці КП УЗН Дарницького району у Фейсбук.

Так, у парку Прибережний, розташованому вздовж Дніпровської набережної на зимівлю, залишилася зграя лебедів. Птахи вчасно не відлетіли до теплих країв і залишились у затоці Дніпра.

З настанням сильних морозів воду скував лід і пернаті залишилися без їжі.

Зграя лебедів залишилася без їжі

Співробітники КП УЗН Дарницького району разом із КАРС "Київська служба порятунку" та КП "Плесо" прорубали у льоду лунки, які дозволять лебедям плавати у воді та добувати їжу самостійно.

Окрім цього тут встановили дерев’яні годівниці із сезонними овочами та зерном.

Тепер любедям нічого не загрожує, і вони спокійно зможуть дожити до весняного потепління.

Годівниці стоять недалеко від лунки

Фахівці рекомендують підгодовувати птахів тільки при температурі нижче 15 градусів морозу, коли водойми замерзають і у птахів залишається для плавання зовсім крихітна ополонка або її не залишається зовсім.

До мешканців та гостей столиці звертаються з переконливим проханням – не підгодовуйте лебедів та качок неправильним кормом, який може нашкодити їх здоров’ю. Категорично заборонено давати їм хліб та хлібобулочні вироби, солоне та смажене насіння, печиво, горіхи, а також зіпсовані продукти.

Так, пернатих можна годувати сезонними дрібно нарізаними овочами, перловою крупою, просом, вівсянкою, ячменем або пророщеними зернами пшениці. Також можна придбати комбікормом для свійської птиці, який продається на ринках або в спеціалізованих магазинах.

Зграя лебедів оселилася на території парку Прибережний

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на Київщині врятували лебедя, який вмерз у лід та отримав травму. Бійці ДСНС оперативно відреагували на цю інформацію та провели справжню рятувальну операцію.