Закуповувала овочерізки в укриття за завищеними цінами: у Києві судитимуть чиновницю

Читать на русском
Автор
Чиновницю чекає суд Новина оновлена 22 січня 2024, 16:13
Чиновницю чекає суд. Фото Прокуратура Київа

Досудове розслідування по цій справі завершено, а обвинувальний акт направлено до суду

Чиновниця Дніпровської районної державної адміністрації у місті Київ закуповувала овочерізки для укриттів за завищеними цінами. Внаслідок своїх дій зловмисниця розтратила з бюджету столиці понад 460 тисяч гривень.

За цей злочин чиновниці загрожує ув’язнення. Про це повідомили у прес-службі Прокуратури Києва.

Слідство встановило, що начальниця відділу Управління освіти Дніпровської РДА при закупівлі комплектів обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях виявила службову недбалість та розтратила бюджетні кошти. Так, овочерізки з набором насадок було закуплено за завищеними цінами. Це спричинило розтрату бюджетних коштів. Сума збитків становила понад 460 тисяч гривень.

Правоохоронцям вдалося довести, що чиновниця діяла всупереч інтересам служби та зловживала своїм службовим становищем.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт направлено до суду. Подальшу долю чиновниці вирішуватиме суд.

Варто зазначити, що раніше столична прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт щодо зазначеної вище чиновниці за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівлі стільців для укриттів у навчальних закладах. Сума збитків у тій справі становить близько 1,3 мільйона гривень.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Києві судитимуть чиновника КМДА, який розтратив на купівлю генераторів майже 2 мільйони гривень. За цей злочин чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.