Головного борця з наркозлочинністю Києва звільнять через необґрунтовані активи — ЗМІ

Читать на русском
Автор
4572
Олександр Дибов
Олександр Дибов. Фото Нацполіція

Нацполіція обіцяла провести службове розслідування

Начальник управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції в Києві Олександр Дибов буде звільнений. Це станеться на тлі скандалу з виявленням у нього необґрунтованих активів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела. За інформацією співрозмовників видання, Дибов уже написав рапорт на звільнення та позбудеться посади.

Як відомо, у начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у м. Києві виявили активи, отримання яких необґрунтоване. Це стало відомо під час проведення моніторингу способів життя, яке здійснювало Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК). Йдеться про майже 3,9 млн грн.

Зауважимо, що попри те, що агенство не вказує про кого саме йдеться, ЗМІ зʼясували, що це Олександр Дибов.

У 2022 році його дружина, отримавши право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тис. грн, продала його своїй свекрусі. Але після цього фактично продовжувала ним користуватися.

У 2023 році дружина службовця на підставі довіреності від свекрухи придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 млн грн. Заощадження та загальні офіційні доходи працівника поліції, його матері та дружини, як встановило НАЗК, значно нижчі за вартість набутих активів.

Після появи цієї інформації у главку столичної поліції заявили, що буде призначене службове розслідування. Там також зазначили, що працівник надав всі необхідні пояснення до НАЗК.

Раніше "Телеграф" писав, що Голосіївський районний суд міста Києва визнав винним в.о. голови Конституційного суду України Сергія Головатого у вчиненні адміністративного правопорушення та зобов’язав його сплатити штраф. Він проігнорував обов’язковий до виконання припис Національного агентства з питань запобігання корупції.