"Найдовша автограф-сесія у моєму житті": Сергій Жадан грандіозно виступив у Києві (фото)

Читать на русском
Автор
Сергій Жадан презентував повне зібрання віршів
Сергій Жадан презентував повне зібрання віршів. Фото instagram.com/serhiy_zhadan

Повне зібрання поезій Сергія Жадана побачило світ у видавництві Meridian Chernowitz

Нещодавно в Києві відбулася масштабна зустріч із українським поетом, перекладачем та виконавцем Сергієм Жаданом, якому прписували роман зі співачкою Христиною Соловій. Знаменитість представив шанувальникам повне зібрання віршів, а також читав раніше видані твори.

Сергій провів найдовшу у своєму творчому житті автограф-сесію. Про це письменник на своїй сторінці в Instagram.

"Найдовша автограф-сесія в моєму житті — 3.5 години, 2000 людей, кілька тисяч підписаних книжок. Дуже вас люблю. Будьте здорові і щасливі, читайте українську літературу", — звернувся Жадан до своїх шанувальників.

Раніше в інтерв’ю Сергій Жадан розповідав, що пишається тим, що українською літературою зацікавлюється все більше молоді.

Сергій Жадан
Письменник захоплюється молоддю

"Українська культура вийшла поза межі гетто, стала дійсно культурою не лише сегменту так званих свідомих чи прогресивних, освічених українців, а вона стала культурою всіх українців. Накрила собою всю мапу України. Такого не було", — наголошував Жадан.

Також у соцмережах Сергій Жадан виклав фото зустрічі із своїми шанувальниками у Житомирі.

Жадан у Житомирі

"Спасибі вам за повен зал вогню та натхнення", — написав поет, додавши, що наступна зустріч запланована в Хмельницькому.

Додамо, що повне зібрання поезій Сергія Жадана побачило світ у видавництві Meridian Chernowitz. До неї увійшло більше 700 віршів, які вийшли в період з 1993 по 2023 роки.

Раніше "Телеграф" писав, що священники були обурені кліпом Христини Соловій та Сергія Жадана. "Антихристиянські поцілунки" дівчат у кліпі викликали скандал.