Для захисту від поганих очей і очищення від гріхів: які дві молитви треба прочитати у Великий піст

Читать на русском
Автор
1076
Як правильно молитися у Великий піст
Як правильно молитися у Великий піст. Фото Freepik

Важливо знати, коли і як правильно молитися під час Великого посту

Великий піст — важливий період. В цей час душа і тіло очищуються, щоб зустріти Великдень зі світлими думками, чистою душею тілом. Зміцнити віру допоможе молитва. У 2024 році Великий піст розпочався 18 березня і триватиме до 5 травня.

Потрібно знати, коли і яку молитву треба прочитати і як правильно це робити. Також молитися потрібно у правильний час доби.

Як правильно молитися

Піст — перевірка вашої віри і якщо ви її пройдете, станете ближчими до Бога. Є багато спокус у цей час і хочеться щось з’їсти, повеселитися від душі чи не піти до церкви. Тому для молитви під час Великого посту краще піти до церкви. У храмі вам допоможуть настанови священника.

Однак вдома робити це не заборонено. Молитви є ранкові та вечірні, тому читати їх треба кілька разів на день. Також треба привчити до молитви дітей, однак не можна робити це проти її волі.

Ранкова молитва у Великий піст

Господи Боже, будь же милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їхніх злодіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!

Вечірня молитва у Великий піст

Господь Бог, Творець всього живого на землі і цар Небесний, прости ж мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий (а), не втрачаю віру в тебе. Вірю, що позбавиш Ти мене від гріхів та очистиш душу мою. Кожен день сподіваюсь я на захист Твій. Почуй же молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь.

Молитва про прощення гріхів

Звертаюся я, раб(а) Божий(а) (ім’я), до Тебе, Господь, і від усього серця прошу Тебе пробачити гріхи мої. Змилуйся наді мною, Царю Небесний, визволи мене від дyшeвних мyк і самокaтyвання. До Тебе ж я звернуся, Син Божий. Пoмep Ти за гріхи наші і воскрес Ти, щоб жити вічно. Сподіваюся я на допомогу Твою і прошу благословити мене. Назавжди Ти Спаситель мій. Амінь!

Головна молитва у Великий піст

Господь Бог, Владика днів моїх. Дyх бездіяльності, смутку, самолюбство не допускай до мене. Дyх розсудливості і покірності, любові і терпіння подаруй же мені, рабу(i) Твоєму (їй) (ім’я). Господи Боже, покарай мене за гріхи мої, але не карай за них ближнього мого. Амінь!

Раніше "Телеграф" розповідав, що таке Благовіщенська сіль. Ми поділилися, як притягнути в дім удачу і багатство 25 березня у велике свято.