"Наївні": дружини мобілізованих росіян вимагають у Путіна повернути чоловіків, у Мережі вже сміються

Читать на русском
Автор
1295
Російська армія Новина оновлена 22 січня 2024, 22:15
Російська армія. Фото militaryarms.ru

Жінки готові голосувати за незмінного президента, якщо він поверне їхніх чоловіків з війни

Учасниці руху "Шлях додому", які є дружинами російських військовослужбовців, що поїхали вбивати українців, вимагають у диктатора РФ Володимира Путіна підписати указ про демобілізацію. Для цього вони приїхали 20 січня до громадської приймальні "кандидата в президенти".

Жінки попередили, що їхнє звернення не є підписом за Путіна, але якщо потрібно, то вони зможуть поставити їх, коли чоловіки додому повернуться. Про це повідомляє ресурс Activatica.org.

Війна Росії та НАТО: передбачуваний сценарій

Звернення до Путіна написала активістка руху Марія Андрєєва. Їй у приймальні вручили спеціальну анкету. Там жінка спитала, коли повернутися додому цивільні чоловіки, яких мобілізували ще у 2022 році та відправили до України.

Андрєєва звернула увагу, що її анкета не є підписом за кандидата. Втім, вона не проти його поставити. Але потім, коли чоловік удома буде.

"Якщо нас попросять залишити підписи, ми скажемо, що спочатку мобілізовані вдома, а потім підписи", — сказала Андрєєва.

Користувачів Мережі повеселило це звернення до Путіна. Хтось написав, що чоловіки жінок обов’язково повернуться. Щоправда, у чорних пакетах. Інші звернули увагу на той факт, що учасниці руху не виступають проти війни. Вони тільки хочуть, щоб це не стосувалося їхньої родини.

Скрін із Телеграма
В ефективність таких скарг користувачі не вірять
Скрін із Телеграма
Деякі відверто знущаються з росіянок
Скрін із Телеграма
Користувачі обурені недалекоглядністю учасниць руху
Скрін із Телеграма
Продовження жартів про повернення мобілізованих росіян
Скрін із Телеграма
Звернення до Путіна є неефективними, впевнені користувачі.

Зазначимо, що рух "Шлях додому" з’явився у Росії у вересні минулого року. Учасницями цього руху стали дружини мобілізованих. Спочатку вони просили лише встановити якісь терміни для служби на фронті, а потім взагалі зажадали повернути чоловіків додому. Вони запропонували відправляти військовослужбовців до України максимум на рік.

Раніше "Телеграф" писав, що в Росії у солдатів хочуть конфіскувати майно. Щоправда, таке покарання чекає лише на тих, хто серйозно оступився. Наприклад, не став виконувати злочинний наказ командира чи дезертував.