"Забув, де заначку зробив?" Путін насмішив вимогою знайти за кордоном майно Російської імперії

Читать на русском
Автор
893
Володимир Путін
Володимир Путін. Фото kremlin.ru

У мережі вважають, що очільник Кремля зійшов з розуму

Російський президент Володимир Путін "почав полювання" за російськими активами часів СРСР та Російської імперії. Він видав указ, яким навіть виділив спеціальне фінансування для цього.

Про це сказано у матеріалі Bloomberg. Суму виділених грошей не вказано, як і критерії майна, яке потрібно шукати за кордоном.

Після того, як майно, яке колись належало радянській владі чи імперській Росії, буде знайдено, його мають зареєструвати у праві власності РФ.

"Хоча незрозуміло, що спричинило цей наказ, інтерес Путіна до колишніх імперських володінь навряд чи послабить занепокоєння його амбіціями серед сусідніх держав після того, як вторгнення Росії в Україну підірвало європейську безпеку", — пише видання.

Журналісти нагадали, що на піку свого розвитку Російська імперія "володіла" територіями нинішньої Польщі, Естонії, Латвії, Литви та Фінляндії. Під впливом Першої світової війни та революції більшовиків Російська Імперія розпалася.

Після неї у 1922 році утворився СРСР, до якого входило 15 республік. Радянський союз займав не всю територію Російської імперії, але поширювався на більшу її частину. У складі СРСР були Прибалтика, Кавказ, Україна, Білорусь та Центральна Азія. Не увійшли до СРСР після розпаду імперії Польща та Фінляндія.

У мережі висміяли такий указ Путіна. Знайшлися звісно й ті, хто підтримав путінську ідею і назвав її "господарською", але більшість користувачів мережі не оцінила вчинку диктатора.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Путіна дуже непокоїть туалети. На зустрічі з главами муніципальних утворень суб’єктів РФ він зробив дуже дивну заяву про те, чому росіяни масово повертаються до країни.