Агентів спецслужб Путіна розсекретили завдяки доставці піци: все через порушення одного правила

Читать на русском
Автор
6042
Часом бажання поїсти піци сильніше за будь-які правила
Часом бажання поїсти піци сильніше за будь-які правила. Фото https://kartinki.pics

Дивна ситуація відбувається в РФ, де держава намагається захистити інформацію про своїх агентів, а вони ж люб’язно надають її ліворуч та праворуч

У Державній Думі ухвалили закон про посилення покарання за витік персональних даних та їхнє незаконне використання, щоб ускладнити завдання для журналістів-розслідувачів. Держава намагається захистити агентів спецслужб, але ті самі порушують статут та роздають номери телефонів третім особам.

Представникам Служби зовнішньої розвідки (СЗР), Федеральної служби безпеки (ФСБ) та Головного розвідувального управління (ГРУ) заборонено замовляти доставку їжі зі своїх особистих чи робочих номерів, особливо за місцем роботи. Але не всі дотримуються цього правила, повідомляє The Insider.

Сценарій війни між Росією та НАТО

Агенти спецслужб порушують статут заради піци

У розслідуванні джерела, яке посилається на базу одного з доставників піци, йдеться про те, що співробітники спецслужб часто порушують правила конспірації. Іноді їм доводиться платити за розкриття своїх даних.

Так, у січні 2011 року в одному з багатоквартирних будинків Москви, де квартири були заселені переважно сім’ями співробітників СЗР, один із працівників центрального апарату, полковник Геннадій Амбарнов, випав із вікна.

За любов до піци поплатився і полковник Сергій Расторгуєв, якого називали "легендою зовнішньої розвідки". За науковими роботами останнього досі навчають співробітників СЗР, ФСБ та ГРУ.

Цікаво, що у цьому будинку проживало 65 клієнтів доставки піци. Причому більшість із них досі працює у спецслужбі. На такій помилці спіймано не лише "розвідників". Доставникам піци відомі персональні дані генерала митної служби Андрія Ляшкевича, офіцера Управління науково-технічної розвідки СЗР Олега Шугалея (щоправда, він здогадався представитися Василем), дипломата Сергія Бутенка.

Викладачі та учні Академії ФСБ на Мічуринському проспекті теж люблять порушувати статут. І це при тому, що з 2002 року у РФ заборонено співробітникам цієї служби замовляти їжу до місця роботи. Тож днем викладачі навчають студентів основ конспірації, а після занять люб’язно надають доставникам свої персональні дані. Причому деякі роблять це регулярно.

Серед тих, хто "проштрафився", педагог з основ конспірації Михайло Степанов та інструктор зі стрибків з парашутом Сергій Дудін. Слухачі також намагаються не відставати. Так, в базі доставки є дані Петра Клюєва з відділу ФСБ Східного округу та Артура Бороніна, що служить в Управлінні ФСБ по Північній Осетії.

Співробітники спецслужб дуже ризикують, замовляючи доставку до себе додому. Адже будь-який хакер зможе зламати базу та дізнатися потрібну інформацію, включаючи адресу, номер телефону та квартири, навіть код для входу до під’їзду.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна знайшла "економічну зброю" проти Росії. Вона може стати набагато ефективнішою, ніж західні санкції.