Глава Пентагону Остін знову у лікарні: що сталося цього разу

Читать на русском
Автор
Ллойд Остін
Ллойд Остін. Фото twitter

Його обовʼязки виконуватиме заступниця

Міністр оборони США Ллойд Остін, у якого було діагностовано рак, передав свої обов’язки своєму заступнику Кетлін Хікс. Причина у тому, що його було госпіталізовано для лікування через симптоми, "що вказують на невідкладну проблему з сечовим міхуром".

Наразі глава Пентагону перебуває у відділені інтенсивної терапії, а строки його виписки не відомі. Про це пише CNN.

Заступник міністра оборони Кетлін Хікс розпочала виконання функцій і обов'язків голови Пентагону незадовго до 17:00 неділі, 11 лютого, заявив у заяві прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер. Білий дім, голова Об'єднаного комітету начальників штабів і Конгрес були повідомлені.

За словами Райдера, Ллойда доставили в Національний військово-медичний центр Волтера Ріда близько 14:20. Речник тоді не сказав, як довго Остін пробуде в лікарні.

Остін приїхав до лікарні з несекретними та секретними системами зв’язку, які необхідні для виконання його обов’язків.

Зазначається, що минулого тижня офіс міністра оборони завершив 30-денний перегляд процедур сповіщення про передачу обов’язків.

На брифінгу в четвер Райдер сказав, що Остін отримав огляд і розглядає його. Райдер також сказав, що більша частина огляду є секретною, але Пентагон намагатиметься оприлюднити якомога більше.

У глави Пентагона рак

Видання нагадує, що на початку грудня в Остіна діагностували рак передміхурової залози, і 22 грудня йому зробили операцію з лікування раку. Ця процедура вимагала загального наркозу та ночівлі в лікарні.

Потім він повернувся до лікарні на Новий рік після того, як у нього виникли ускладнення в результаті процедури.

Тоді інформації про госпіталізацію не поширювалась декілька днів. Ба більше, не було повідомлено навіть президенту Джо Байдену, ні іншим високопосадовцям адміністрації. І це викликало серйозні питання щодо прозорості в адміністрації. Республіканці дуже критикували те, як Пентагон впорався з хворобою Остіна, і наприкінці місяця міністр оборони має дати свідчення Комітету Палати представників у справах збройних сил про те, що він не повідомив ключових лідерів уряду.

Остін залишався в лікарні два тижні, потім ще два тижні працював вдома, поки продовжував одужувати.

Раніше Остін визнав, що неправильно поставився до діагнозу та госпіталізації.

"Ми не впорались з цим правильно, я не впорався. Я повинен був сказати президенту про свій діагноз — рак. Я також повинен був сказати про це своїй команді та американській громадськості. І я беру на себе повну відповідальність. Я перепрошую перед моїми товаришами по команді та американським народом", — сказав Остін.

Раніше "Телеграф" писав, що міністр оборони США Ллойд Остін планує особисто очолити чергове засідання Контактної групи допомоги обороні України (формат "Рамштайн").