У Росії школярі зліпили непристойну скульптуру зі снігу та одразу стали "нацистами" (фото)

Читать на русском
Автор
3589
Підлітки вирішили побешкетувати, а тепер їм загрожує реальний термін
Підлітки вирішили побешкетувати, а тепер їм загрожує реальний термін. Фото росЗМІ

Діти самі сфотографували та розіслали в чатах свій витвір, про що дуже скоро пошкодували

В Алтайському краї двоє школярів 14 та 16 років стали фігурантами справи про реабілітацію нацизму, раніше в цьому ж злочині звинуватили мешканку Волгограда, яка "лоскотала" пам’ятник Батьківщини-матері. Під перевірку хлопці потрапили після того, як зліпили зі снігу фалос біля Меморіалу Слави та відправили фотографії свого творіння у чатах.

Правоохоронці затримали хлопців та провели з ними виховну бесіду, а на їхніх батьків склали адміністративні протоколи. Управління Слідчого комітету Алтайського краю 13 лютого порушило кримінальну справу за статтею "Реабілітація нацизму", інформує Baza.

На школярів завели справу через ліплення сніжного фалосу

Інцидент стався ще 10 лютого у селі Староалейське Третьяківського району. Двоє школярів ― учні 8 та 10 класу ― вирішили побешкетувати та зліпили зі снігу скульптуру у вигляді фалосу. Їхній витвір знаходився неподалік Меморіалу Слави, пам’ятник потрапив на фото, які зробили самі хлопці.

Знімки школярі відправили своїм друзям та знайомим з різних чатів. Після цього свій витвір вони знищили. Але це не врятувало хлопців від спілкування із правоохоронними органами.

Скульптура зі снігу на тлі пам’ятника
Скульптура підлітків, через яку порушили кримінальну справу

Поліціянти затримали школярів та провели з ними виховну бесіду. Поспілкуватись із правоохоронцями довелося і батькам хлопців. Більш того, стосовно батьків порушили адміністративні справи.

Місцеве управління Слідчого комітету побачило в інциденті ознаки реабілітації нацизму. Вже порушено кримінальну справу, триває перевірка. Якщо підлітків визнають винними, їм загрожує до 5 років позбавлення волі. Однак згідно зі статтею 20 Кримінального кодексу РФ, з 14 років притягнути до кримінальної відповідальності можуть лише за особливо тяжкі злочини. Реабілітація нацизму до них не належать.

Зазначимо, що у Росії часто когось звинувачують у виправданні нацизму. Причому, як своїх співвітчизників, так і політиків інших країн. Наприклад, офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова назвала "нацизмом у чистому вигляді" заборону латвійського Сейму на участь у змаганнях для національних збірних, якщо там будуть російські спортсмени.

Російський диктатор Путін уже два роки веде криваву війну в Україні, але не забуває періодично робити гучні заяви про боротьбу з нацизмом. Одна з останніх прозвучала під час особистої зустрічі з білоруським президентом та співучасником у нападі на нашу країну Олександром Лукашенком. Два диктатори поспілкувалися у Санкт-Петербурзі 27 січня.

Раніше "Телеграф" писав, що 72-річну росіянку засудили до 5,5 років позбавлення волі за антивоєнні дописи. Вона зробила репост двох публікацій у соцмережі "Вконтакті".