Перший пішов: у Європі одна з православних країн легалізувала ЛГБТ-шлюби

Читать на русском
Автор
ЛГБТ-спільнота бурхливо вітала рішення
ЛГБТ-спільнота бурхливо вітала рішення. Фото freepik.com

Цьому передували десятиліття боротьби

У четвер, 15 лютого, парламент Греції схвалив законопроєкт, що дозволяє одностатеві цивільні шлюби. Також такі пари отримали право усиновлювати дітей.

Таким чином, Греція стала однією з перших православних країн, яка дозволила відповідні союзи між одностатевими парами, пише Reuters. З 300 депутатів у парламенті Греції відповідний законопроєкт підтримали 176.

Попри напружені дебати, документ отримав достатню підтримку "лівої" опозиції. Члени правоцентристської партії "Нова демократія" прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса утрималися або голосували проти.

Законопроєкт, ухвалення якого ЛГБТ-спільнота Греції домагалося десятиліттями, набуде чинності після публікації в офіційному урядовому бюлетені. Як показали нещодавні опитування, думки греків щодо одностатевих шлюбів розділилися.

"Це історичний момент... Це день радості", — прокоментувала рішення депутатів Стелла Бєлія, голова групи одностатевих батьків Rainbow Families.

Водночас представниця однієї з трьох ультраправих партій, представлених у парламенті, назвала законопроєкт "антихристиянським". За її словами, він шкодить національним інтересам.

Тим часом у Росії, як повідомляв "Телеграф", дівчину засудили до п’яти діб за "пропаганду ЛГБТ". На ній були сережки у вигляді веселки.