Росія погрожувала збити літак НАТО: стали відомі резонансні подробиці

Читать на русском
Автор
1563
Французький винищувач "Рафаль"
Французький винищувач "Рафаль". Фото bild.de

Це вже не перший подібний інцидент

Росія погрожувала збити над Чорним морем французький літак. Інцидент стався у січні цього року.

Про це в ефірі радіостанції RTL розповів міністр оборони Франції Себастьян Лекорню пише BILD. За його словами, французький літак патрулював міжнародний повітряний простір над Чорним морем.

Лекорню підкреслив, що Росія повелася "особливо агресивно" і пригрозила його збити. За словами міністра, це нагадує поведінку СРСР у розпал холодної війни та пояснюється невдачами в Україні.

"Якщо наводити конкретний приклад, місяць тому російська система управління повітряним рухом погрожувала збити французький літак у Чорному морі. Ми знаходилися у вільній міжнародній зоні, де проводимо патрулювання. Поведінка Росії у 2024 році не має нічого спільного з тим, що ми бачили у 2022 році і, звісно, до агресії в Україні", — сказав Лекорню.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у вересні 2022 російські пілоти ледь не збили британський літак RC-135 над Чорним морем. Один із російських літаків наблизився до нього на відстань до п’яти метрів. У звіті Пентагону було зазначено, що російський літак на відстані випустив ракету, хоча з британським RC-135 не зближався.