Робили ремонт, а знайшли старі могили римського періоду в звичайному будинку у Парижі (фото)

Читать на русском
Автор
615
Моторошна знахідка схвилювала передмістя Парижу
Моторошна знахідка схвилювала передмістя Парижу. Фото Колаж "Телеграфу"

Під будинком можуть бути ще тіла

Іноді ремонт може принести не тільки проблеми з витратами. В будинку поблизу Парижа в районі Монконсель Корбей-Ессона під час реконструкції підвалу власник несподівано виявив скелет.

Як повідомляє Live Science, розкопки, які почалися після цього, знайшли кладовище, де були поховані десятки людей. Деякі з них 1700 років тому. Найдавніша могила датується третім століттям нашої ери — це пізній римський період. Найсвіжіша могила — X століття. Це означає, що цвинтар під будинком використовувався протягом 700 років.

Скелети під будинком в передмісті Парижа
Вчені знайшли 38 скелетів

Археологи спочатку вирішили, що кладовище належало до раннього середньовіччя, адже у цьому столітті на цьому місці була каплиця. Те, що тут є більш старі могили стало раптовістю. Перша могила була знайдена минулої зими. Наразі вже розкопані 38 могил у чотирикімнатній зоні на площі в 52 квадратних метри.

Схема розкопок та знайдених тіл
Схема розкопок та знайдених тіл

Будинок, де проводився ремонт був побудований на місці середньовічної каплиці Нотр-Дам-де-Шан. Її ж збудували на місці язичницького храму на честь джерела. Раніше неподалік знаходили могили датовані раннім середньовіччям. 10 померлих були поховані у характерний гіпсових саркофагах Меровінгів.

За археологами черга вчених. Скелети дослідять у лабораторії. Вони хочуть визначити стать та вік похованих людей, а також знайти вказівки на умови їхнього життя тощо.

Раніше "Телеграф" розповідав, що завдяки скам'янілостям знайденим у Франції, вченим вдалося відновити обличчя давньої багатоніжки. Вона могла досягати розміру в 3 м і важити 50 кг.