Біженці з України зможуть отримати німецьке громадянство: відмовлятися від українського не доведеться

Читать на русском
Автор
4569
У Німеччині дозволять мати два паспорти та два громадянства
У Німеччині дозволять мати два паспорти та два громадянства. Фото Ілюстративне фото

Українські біженці практично прожили необхідний термін для набуття громадянства

Палата федеральних земель (Бундесрат) слідом за Федеральними зборами Німеччини (Бундестагом) схвалила нове законодавство про громадянство. Це означає, що українці та інші мігранти зможуть претендувати на паспорт ФРН за спрощеною схемою.

Про це повідомляє AFP. Згідно з новими нормами, для німецького паспорта іноземцям більше не потрібно відмовлятися від власного громадянства.

Завдяки реформі іноземці матимуть змогу отримати німецький паспорт не через 8 років легального життя в Німеччині, а через 5. У разі особливо успішної інтеграції цей термін може бути скорочений до 3 років. Таким чином, українські біженці зможуть стати громадянами ФРН вже до 2025 року. До того ж у Німеччині дозволяють подвійне громадянство. Це означає, що українські біженці та інші мігранти матимуть змогу стати громадянами ФРН, при цьому не відмовившись від свого власного громадянства.

А враховуючи пропалестинські протести в Німеччині, іноземцю для набуття громадянства треба буде підтвердити не лише відданість німецькій конституції, а й захисту євреїв.

Варто зазначити, що в Україні на сьогодні заборонено подвійне громадянство. Але 22 січня до ВРУ було внесено законопроєкт про інститут множинного громадянства. Це дозволить мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Окрім громадян країни-агресора. У Раді високо оцінюють шанси на ухвалення президентського законопроєкту про множинне громадянство.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у Німеччині просять Європу посилити підтримку України. Канцлер ФРН наголосив, що спиратися лише на зброю з Німеччини до ЄС не повинні.