Путін готується зробити "тест для НАТО": скільки часу йому для цього знадобиться

Читать на русском
Автор
Путін готується зробити "тест для НАТО": скільки часу йому для цього знадобиться

Наразі російські війська повністю сфокусовані в Україні

Країни НАТО мають близько 3-4 років, щоб підготуватися до можливої атаки Росії, оскільки її диктатор Володимир Путін продовжує нарощувати силу своєї військової машини.

Як розповів глава МЗС Естонії Маргус Цахкна під час свого візиту до Польщі, наразі його країна не розглядає Росію як загрозу, оскільки всі її сили зараз залучені до вторгнення в Україну.

"Але ми повинні розуміти, що російська військова машина запрацювала на повну силу, це стосується як виробничих можливостей, так і умів (населення — ред.), тому що Путін тепер контролює все", — сказав міністр.

При цьому Цахкна зазначив, що, за оцінками уряду Естонії, Росії може знадобитися "три-чотири роки", щоб влаштувати "тест для НАТО".

Після цього міністр разом із польським колегою Радославом Сікорським наголосили на важливості збереження сильної підтримки України, зазначивши, що вона "воює не за нас, а замість нас".

Цахкна як приклад нагадав, що у 2017 році Росія намагалася залякати Естонію, коли перекинула до кордону його країни 120 тисячне угруповання військ. Пізніше ці сили були перекинуті до українського кордону і, зрештою, залучені до вторгнення.

Як повідомлялося раніше, країни Балтії почали зміцнювати свої кордони з Росією та Білоруссю. Проєкт включає копання траншей, облаштування бункерів, а також створення мережі мінних загороджень, "зубів дракона" та колючого дроту.