У Росії горить термінал морського порту: перед потужною пожежею чули вибухи (відео)

Читать на русском
Автор
1158
У Росії велика пожежа
У Росії велика пожежа. Фото Колаж

З підприємства евакуювали близько 150 осіб

У Ленінградській області Росії в ніч проти 21 січня сталася пожежа в одному з терміналів Морського торговельного порту. Перед цим очевидці чули вибухи.

Інформація про це була опублікована у російських ЗМІ та Telegram-каналах. Зазначається, що до гасіння пожежі залучено сили та засоби МНС та Леноблпожспасу.

"У Ленінградській області горить термінал Морського торговельного порту. Незадовго до пожежі в Усть-Лузі мешканці найближчих міст повідомляли про звуки безпілотників у небі, потім пролунали вибухи", — пише тг-канал Baza.

Губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко додав, що постраждалих внаслідок пожежі на терміналі компанії "Новатек" у порту Усть-Луга немає. Після того, що сталося, було проведено евакуацію персоналу. До гасіння пожежі залучено сили та засоби МНС та Леноблпожспасу.

"У Кінгісепському районі запроваджено режим підвищеної готовності. Голова адміністрації району Юрій Запалатський веде засідання оперативного штабу. Відповідальні фахівці адміністрації Ленобласті за моїм дорученням виїхали на місце", — написав він.

Telegram-канал "Mash" водночас зазначає, що загалом евакуювали 150 людей.

"Вугільний термінал горить в Усть-Лузі Ленінградської області. Наше джерело каже, що перед пожежею чуло два вибухи. З підприємства евакуювали близько 150 осіб. Що стало причиною займання, зараз встановлюють служби. Інформація про постраждалих уточнюється", — йдеться у публікації.

Довідка: ПАТ "Новатек" — найбільший незалежний виробник природного газу в Росії. Компанія спеціалізується на видобутку та переробці природного газу, нафти та нафтопродуктів. Крім того, ця компанія є ключовим гравцем у сфері енергетичних проектів та експорту енергоносіїв. Її діяльність включає етапи видобутку, транспортування, переробки та експорту енергоносіїв.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 21 січня в російському місті Тула "небо залилося оранжево-червоним світлом", а після цього місцеві жителі почули "бавовну". У Міноборони РФ вже доповіли, що це була нібито робота "українського безпілотника".