Феєрія цинізму: Лукашенко з Путіним на концерті розповіли про "боротьбу з нацизмом" та "спадкоємців переможців"

Читать на русском
Автор
2254
Феєрія цинізму: Лукашенко з Путіним на концерті розповіли про "боротьбу з нацизмом" та "спадкоємців переможців"

У Росії відмовляються визнавати, що ведуть агресивну війну проти України

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко приїхав до Санкт-Петербурга, де зустрівся з російським колегою Володимиром Путіним, після чого вони разом зробили кілька лицемірних заяв про "боротьбу з нацизмом".

Як повідомляють російські ЗМІ, візит ніяк не пов’язаний із Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, натомість вони обидва вирішили відсвяткувати 80-річні зняття блокади Ленінграда, на честь якого там влаштували урочистий концерт.

Перед його початком Путін знову повторив наратив пропаганди про те, що не Росія веде загарбницьку війну, а лише захищається від "західної агресії", в якій він традиційно звинуватив деяких "нацистів".

"Агресія, з якою зіткнулася сьогодні росія, говорить про те, що нацизм у 1945 р був повалений, але не зжитий", — сказав він.

За його словами, "русофобію, ксенофобію та націоналізм" нібито почали застосовувати як зброю в країнах Європи, а також окремо виділив у цьому контексті країни Балтії та Україну, яких він, очевидно, частиною Європи не вважає.

Лукашенко, своєю чергою, заявив, що ні в Росії, ні в Білорусі нібито не хочуть війни і готові до будь-яких дружніх кроків назустріч, а потім повторив слова Путіна про протистояння нацизму.

"Ми, спадкоємці переможців, протистоїмо ідеології нацизму, ми збережемо свою цивілізацію, у цьому ви можете бути впевнені", — заявив він.

Варто зазначити, що раніше Лукашенко заявляв, що його країна безоплатно отримала від Росії тактичні ядерні ракети комплексу "Іскандер" і може направити їх на територію Польщі.