Ось це удар у спину: важливий для РФ китайський банк зробив несподівану заяву

Читать на русском
Автор
1288
Chouzhou Commercial Bank зробила важливу заяву
Chouzhou Commercial Bank зробила важливу заяву. Фото фото з відкритих джерел

Банк Chouzhou став основним розрахунковим центром для імпортерів через м’які умови

Китайський Chouzhou Commercial Bank зупинив операції з будь-якими російськими та білоруськими організаціями. Клієнтам банків уже повідомили про це.

Про це пише газета "Відомості", посилаючись на трьох бізнесменів, фінансових консультантів та ділові об’єднання. За їхніми словами, через це було зірвано кілька угод.

"Менеджери банку повідомили клієнтів про припинення відносин з будь-якими російськими чи білоруськими організаціями минулого тижня", — розповіли співрозмовники.

Ще один співрозмовник газети, підприємець із Іжевська, який закуповує обладнання для верстатів у Китаї, зазначив, що у грудні його повідомили про зупинення платежів за певним списком товарів, ввезення яких заборонено на територію РФ через санкції.

Вже через кілька днів менеджер банку повідомив про повне припинення розрахунків із Росією незалежно від продукції чи валюти платежу. У матеріалі вказується, що Chouzhou став основним розрахунковим центром для імпортерів через м’які умови.

Зазначається, що наприкінці 2023 року президент США Джо Байден підписав указ, яким спростив для Мінфіну Штатів запровадження обмежень у бік банків, які порушують санкції проти РФ. Через побоювання вторинних санкцій від роботи з російськими банками відмовилися турецькі організації. Вже у січні такі самі проблеми почали виникати з китайськими банками. Зокрема, державні банки Китаю вирішили посилити умови надання послуг російським клієнтам.

Відразу варто додати, що Пекін офіційно до санкцій проти РФ не приєднався. Проте китайські банки скоротили роботу з клієнтами з Росії, які перебувають під санкціями.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Китай відхилив прохання України про зустріч між прем’єром КНР Лі Цяном та Зеленським у Давосі. Politico пише, що ще один знак, що Китай підтримує Росію і не має наміру тиснути на країну-агресора, щоб та завершила війну в Україні.