"Лоскотала" груди Батьківщини-матері: у Росії дівчину заарештували за "нацизм" (відео)

Читать на русском
Автор
923
Жителька Самари під арештом Новина оновлена 09 лютого 2024, 18:16
Жителька Самари під арештом. Фото КП-Самара - Комсомольская правда

Дівчині загрожує до п’яти років позбавлення волі

У Росії Центральний районний суд Волгограда заарештував мешканку Самари Олену Агафонову, яка записала відео про те, як вона "лоскоче" груди Батьківщини-мати. Її звинувачують у реабілітації нацизму.

Про це повідомляє видання "Meduza". Дівчина пробуде під арештом до 10 березня.

У липні 2023 року Олена Агафонова виклала у своїх соцмережах відео, на якому вона, стоячи біля підніжжя монумента "Батьківщина-мати кличе" на Мамаєвому кургані у Волгограді, лоскоче груди скульптури пальцями в повітрі і співає циркову мелодію.

Коли ролик опублікував пропутінський кримський блогер Олександр Таліпов, проти дівчини було порушено кримінальну справу за статтею про реабілітацію нацизму. У СК стверджують, що після того, що сталося, Олена Агафонова покинула Росію "з метою сховатися від слідства" і була оголошена в розшук.

"Здійснювала аморальні та цинічні дії, що ображають символ стійкості радянського народу під час Великої Вітчизняної війни", – заявили у Слідчому комітеті.

Вранці у п’ятницю, 9 лютого 2024 року, співробітники СК затримали Агафонову в московському аеропорту одразу після її повернення до країни. У ролику, опублікованому СК після затримання, дівчина попросила вибачення у всіх росіян.

"Прошу нікого не робити такі вчинки, як я зробила минулого літа. За своєю дурістю я навіть не подумала, що зможу зачепити чиїсь почуття", - заявила вона.

Максимальне покарання, яке загрожує Агафоновій за статтею реабілітації нацизму, становить до п’яти років позбавлення волі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Росії пенсіонерку засудили до 5,5 років ув’язнення за антивоєнні пости у соцмережах.