У Москві вночі виднілася вогняна заграва над найбільшим нафтозаводом, але є нюанс (відео)

Читать на русском
Автор
1543
У небі над Москвою бачили заграву
У небі над Москвою бачили заграву. Фото Telegram / SHOT

Цей завод забезпечує близько 40% потреб Москви у бензині та 50% у дизельному паливі

У ніч на 13 лютого у Москві мешканці деяких районів спостерігали вогняну заграву в небі. Це сталося в районі нафтопереробного заводу "Газпромнефти" у Капотні. Після цього до місця попрямували пожежники та швидка.

Спочатку дана інформація з’явилася в Telegram-каналі SHOT, проте вже незабаром пост та відповідне відео було видалено. Проте про те, що сталося, вже встигли розповісти також і в інших ТГ-каналах.

Так, о 02:30 заграву спостерігали жителі районів Капотня, Мар’їно та Братеєво. Очевидці кажуть, що одразу після цього до місця попрямували пожежники та швидка. Однак у московському управлінні МНС сказали, що "діючих пожеж на території Москви немає".

Зазначається, що довкола цього заводу з минулого року безпілотники з камерами проводили розвідку. Влітку 2023 року поряд із "Газпромнефтью" знайшли один із таких БПЛА.

Капотня на карті

Важливо додати, що НПЗ у Капотні забезпечує близько 40% потреб Москви у бензині та 50% у дизельному паливі. Окрім того, це головний постачальник палива для аеропортів столиці РФ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч на 11 січня в Москві та Підмосков’ї сталися дві великі пожежі. У мережі з’явились відео пригод.