Расистський скандал: путінець Рогозін сильно зганьбився, "висміявши" главу Пентагону

Читать на русском
Автор
2164
Ллойд Остін та Рогозін
Ллойд Остін та Рогозін. Фото Колаж

Спочатку він спробував виправдатися, але потім вибухнув новими образами

Колишній глава "Роскосмосу", а нині так званий "сенатор" від окупованої частини Запорізької області Дмитро Рогозін, який був поранений у Донецьку у сідницю, опублікував расистський пост. Він порівняв міністра оборони США Ллойда Остіна з мавпою.

Вранці 25 лютого в обліковому записі Рогозіна в Х (колишній twitter) з’явилася образлива публікація з порівнянням глави Міноборони США з мавпою. Під постом з’явилося безліч звинувачень у расизмі. Він спробував виправдатися і сказати, що це не він, проте пізніше знову вибухнув образливими публікаціями.

"Дімон, враховуючи, що ти, по суті, нацист, твій огидний расизм не викликає особливого подиву. Ти банально заздриш справжньому генералу з його реальним бойовим досвідом, бо ти – фейковий солдат із фейковими медалями. Коли ти збираєшся повернутися в Україну, щоб знову пограти в солдатиків? Не забудь захопити із собою броньовані памперси", – написав Рогозіну у коментарях астронавт Скотт Келлі.

Увечері 25 лютого в Telegram-каналі Рогозіна з’явився пост, в якому він "нагадав", що в нього нібито немає інших соцмереж, крім Telegram-каналу та сторінки в російській соцмережі ВК. Решту сторінок він назвав ботами.

При цьому twitter Рогозіна з’явився понад вісім років тому та був верифікований у жовтні 2015 року. Крім того, на нього часто посилалися різні державні ЗМІ Росії та інформагенства.

Незабаром Рогозін видалив пост із Telegram із заявами, що twitter — не його. Вранці 26 лютого у нього вийшло ще дві публікації: у ВК він назвав Остіна, президента США Джо Байдена та канцлера Німеччини Олафа Шольца "брудними мавпами-бандерлогами", а інший — у X з підписом Monkeys should be called monkeys (мавпи мають називатися мавпами) .

Варто зазначити, що заяви Рогозіна не лише расистські, а й нелюдські, росіяни у своєму загарбницькому чаді зовсім втратили людську подобу. Справа в тому, що Ллойд Остін бореться з раком, а знущатися з людини в такій ситуації — верх цинізму і дуже псує "карму".

Як повідомляв "Телеграф", на початку українського контрнаступу влітку 2023 року Рогозін впав в істерику. Він погрожував застосуванням ядерної зброї.