Гуляв центром Москви у футболці з українською символікою: у Росії покарали туриста з Ірану

Читать на русском
Автор
653
Вибрав він такий одяг свідомо, чи випадково, невідомо
Вибрав він такий одяг свідомо, чи випадково, невідомо. Фото Колаж "Телеграфу"

Громадянин Ірану розгулював центром столиці Росії Москві у футболці з гербом та прапором України. Його затримали та склали адміністративний протокол нібито "про дискредитацію російської армії".

Як повідомляють росЗМІ, суд у Москві оштрафував його на 50 тисяч рублів (близько 15 тисяч гривень). За даними ASTRA, туриста з Ірану Хідарі Хоссіна було затримано вдень 4 червня в центрі Москви. На ньому була футболка нібито Balenciaga із тризубами на рукавах, прапором України з одного боку та закликом допомогти українцям з іншого.

На 30-річного іранця у відділі поліції "Китай-город" склали адміністративний протокол про "дискредитацію" армії РФ. Матеріали передали до Тверського суду Москви, який наклав штраф на "порушника".

У 2022 році бренд одягу Balenciaga приєднався до платформи United24, яка займається збором допомоги Україні. Бренд розробив світшот з українською символікою. За даними компанії, весь прибуток від продажу йде на допомогу українським біженцям.

Проте офіційно Balenciaga випускала чорний світшот із прапором України, а ось білої футболки, в якій був іранець, у подібному стилі бренд не мав. Ймовірно, хлопець носив підробку.

Як повідомляв "Телеграф", у Росії в акваторії Єнісейської затоки Карського моря в Красноярському краї перекинувся буксир "Байкал" разом із людьми. На місці події ведуться рятувальні заходи.