У Росії мешканці ополчилися на жовто-блакитний колір будинку: домоглися перефарбовування, але зміни помітні мало (фото)

Читать на русском
Автор
963
У росіян справжня фобія по відношенню до всього українського Новина оновлена 04 червня 2024, 10:46
У росіян справжня фобія по відношенню до всього українського. Фото росЗМІ

Навіть влада не змогла заспокоїти своїх зазомбованих громадян

В Іркутській області жителі протестували проти того, що їхню п’ятиповерхівку пофарбували жовтим та блакитним, вони побачили в цьому схожість з українським прапором. Влада спробувала переконати їх у зворотньому, але мешканці все ж таки домоглися того, що жовту смугу перефарбували.

Як розповів один із місцевих пабліків, на початку травня мер муніципального утворення "Місто Усольє-Сибірське" провів зустріч із занадто пильними жителями. Він переконував їх, що в такому фарбуванні вдома немає нічого поганого. Після зустрічі чиновники поквартирно опитали людей і вони нібито не заперечували проти такого забарвлення.

Однак серед присутніх на зустрічі залишились незадоволені. Зазначається, що там були не лише мешканці будинку, який запідозрили в "українізації". Вони продовжили вимагати перефарбовування. В результаті жовту смугу перефарбували у світло-бежевий колір. Однак, як можна побачити на фото, зміни є суто символічними. Чи заспокоїлися зазомбовані "активісти", не повідомляється.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у російському Санкт-Петербурзі на могилі мертвого ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина встановили пам’ятник. При цьому його автор спробував передати всі деталі з максимальною точністю, наприклад, пам’ятник не має лівого безіменного пальця на руці.