Прості субсидії: як оформити допомогу через "Дію"

Читать на русском
Автор
Сума субсидії вираховується індивідуально
Сума субсидії вираховується індивідуально. Фото Колаж "Телеграфу"

Додаткові документи варто відсканувати зазделегідь

Для тих мешканців України, які не мають фінансової змоги повноцінно оплачувати житлово-комунальні послуги та не є отримувачами пільг, існує можливість отримувати субсидію. Її призначають за певних умов, серед яких відсутність великих депозитів та непрацюючих повнолітніх членів домогосподарства.

Подати документи на отримання субсидії можна особисто чи онлайн. Через інтернет це можна зробити двома способами — на вебпорталі Пенсійного фонду та на порталі "Дія". На порталі "Дія" зазначається, що на заповнення документів знадобиться 30 хвилин.

Перший крок на обох ресурсах однаковий — потрібно авторизуватися чи зареєструватися на порталі. Для цього потрібен електронний підпис або BankID.

Як подати документи на субсидію на порталі "Дія"

  • В розділі послуги обираєте в меню "Заява на субсидію". Після перевірки даних з профіля заповнюєте решту полів: наявність шлюбу, адресу, наявність заборгованостей, деталі по кожній ЖКГ-послузі та інші деталі.
  • Оберіть спосіб отримання субсидії та вкажіть характеристики домоволодіння (наявність розділених рахунків, перелік проживаючих та їхні дані). Окремо заповнюється інформація про доходи, майно, транспортні засоби, валюту, депозити, аліменти та нерухомість — як додати підказують поля спливаючої форми.

Окремо може знадобитися завантажити додаткові документи сканованими копіями. Це можуть бути довідка ВПО, договір оренди житла, договір про реструктуризацію боргу за потреби.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що робити, якщо помилились в документах на отримання субсидії. На виправлення помилки дають обмежений час.