Заради неї пішов із сім'ї: ким працює та як виглядає дружина ексміністра оборони Анатолія Гриценка (фото)

Читать на русском
Автор
782
Юлія Мостова — головна редакторка видання "Дзеркало тижня" Новина оновлена 25 жовтня 2024, 17:40
Юлія Мостова — головна редакторка видання "Дзеркало тижня". Фото Колаж "Телеграфу"

Юлія Мостова є "Людиною року" та має Золоту медаль української журналістики

Колишній міністр оборони України (2005-2007) при Ющенку, нардеп VI та VII скликань Анатолій Гриценко познайомився зі своєї нинішньою дружиною Юлією Мостовою у 1997 році. Вона — відомий український журналіст та головний редактор видання "Дзеркало тижня".

Юлія Мостова у журналістиці понад 30 років. "Телеграф" розповідає, що відомо про дружину Анатолія Гриценка та як вона виглядає.

Хто така Юлія Мостова

Народилася 20 липня 1968 року у Києві в сім'ї журналіста Володимира Мостового та біолога Валентини Науменко. Після закінчення школи у 1986 році, Юлія вступила на факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Шевченка. Працювала в газетах "Прапор комунізму" (пізніше "Киевский вестник"), де її батько очолював відділ будівництва видання, а вона писала про сімейно-соціальні проблеми. 23 серпня 1991 року Мостова написала свою першу статтю про політику "Бій відшумів". Це були часи серпневого путчу та проголошення Незалежності України.

юлія мостова у молодості
Юлія Мостова на початку своєї журналістської кар'єри. Фото: rudenko.kiev.ua

Працювала завідувачкою міжнародного відділу в газеті "Київський вісник" (1991-1992), оглядачкою в Україні в агентстві Франс Прес (AFP, Франція, 1992-1995), паралельно — міжнародною оглядачкою газети "Киевские ведомости" (1992-1994).

юлія мостова у молодості
Юлія Мостова на першій своїй роботі у "Київському віснику". Фото: rudenko.kiev.ua

З жовтня 1994 до 2011 року Юлія Мостова була заступницею головного редактора, ким у той час був її батько Володимир Павлович, та редакторкою політичного відділу газети "Дзеркало тижня", а з січня 2011 року — головною редакторкою тижневика.

Володимир Мостовий помер 9 листопада 2023 року у віці 76 років. 11 листопада видатного журналіста провели в останню путь. Церемонію прощання у Великій залі київського крематорію на Байковій відвідав тоді кореспондент "Телеграфу" Євген Завгородній.

Фото: "Телеграф"

Юлія Мостова стала свідком 6 президентських і 7 парламентських виборів. Свого часу її газету "Дзеркало тижня" хотіли придбати Павло Лазаренко, Рінат Ахметов та Григорій Суркіс. Вона тричі удостоєна премії "Людина року" у номінації "Найкращий журналіст року" (1996, 1997, 1999), а також має Золоту медаль української журналістики.

юлія мостова у молодості
Фото: rudenko.kiev.ua

Особисте життя Юлії Мостової

Під час навчання в університеті Юлія Мостова вийшла заміж за однокурсника Владлена Самойлова. Потім перебувала в цивільному шлюбі з Олександром Разумковим, батьком ексголови Верховної Ради Дмитра Разумкова, до його смерті у 1999 році від раку. У 1998 році народила від нього сина, Гліба Разумкова.

З політиком Анатолієм Гриценком журналістка познайомилася в 1997 році, а у 2003 вони одружилися. У 2004 році в них народилася дочка, Анна Гриценко.

анатолій гриценко в молодості юлія мостова у молодості
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy
анатолій гриценко в молодості юлія мостова у молодості
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy

"Гриценко пішов із сімʼї, переїхав на орендовану квартиру. З Юлею вони одружилися в 2003-му. Перед весіллям Гриценко познайомив Мостову зі своїми дітьми від першого шлюбу. Вона не намагалася їм сподобатися. Її син, Гліб Разумков, дуже скоро став називати Анатолія Степановича татом. У розпал Помаранчевої революції в Гриценка і Мостової народилася донька Аня", — говориться у профайлі Юлії Мостової в "Бабель".

юлія мостова анатолій гриценко
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy
юлія мостова анатолій гриценко анна гриценко
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy
юлія мостова анатолій гриценко анна гриценко
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy
анатолій гриценко юлія мостова
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy
юлія мостова анатолій гриценко
Фото: facebook.com/Grytsenko.Anatoliy

Раніше ми писали про екснардепа Миколу Томенка. Дізнайтеся, як виглядає його дружина Валентина та чим вона займається.