Водив на заборонені фільми і не хотів вінчатися: де зараз та як виглядає дружина екснардепа Миколи Томенко (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Микола Томенко був "голосом" Помаранчевої революції Новина оновлена 17 жовтня 2024, 17:47
Микола Томенко був "голосом" Помаранчевої революції. Фото Колаж Телеграфу

Колишній радник Порошенка зустрів свою майбутню дружину на 2 курсі університету

Колишній народний депутат, який був "голосом" Помаранчевої революції, приховує своє особисте життя. Проте одного разу Микола Томенко все ж поділився подробицями свого знайомства з майбутньою дружиною, з якою розписався 37 років тому.

Екснардеп, який наразі займається громадською та науковою діяльністю, одружений на Валентині Олександрівні. Згідно з відкритими джерелами, вона — історик, магістр державного управління, виконавчий директор Інституту політики. У подружжя є син Павло (1989 рік народження), магістр економіки та права.

У 2012 році Микола Томенко розповів в програмі 1+1 "Історії кохання", що познайомився з Валентиною на 2 курсі Київського університету. "Ми були співведучими студентської дискотеки. Ми спочатку готувалися, потім успішно провели це усе, і після того почали зустрічатися", — розповідав Томенко.

Як тільки пара почала зустрічатися, Томенко водив кохану на фільми, які були заборонені в ті часи. "У середині-кінці 80-х років мода була на заборонені та напівзаборонені фільми. Були покази Фелліні у кінотеатрі, який десь там у кущах був. Там було дуже мало місць, і треба було дізнаватися неформально, де ж відбудеться показ цього фільму", — згадував чоловік.

микола томенко валентина томенко
Микола та Валентина Томенки одружилися 37 років тому

Пара довго не розповідала про свої стосунки. Але, усвідомивши, що це справжнє кохання, вони вирішили одружитися. Дату весілля Микола і Валентина вибирали в поспіху, адже мали відправитися у відрядження: він — у Чехію, вона — до Югославії. "Це була середа, 22-ге квітня", — назвав дату весілля Микола Томенко.

микола томенко родина
Томенко показав календар із родинними світлинами

Відомо, що у 2012 році подружжя відсвяткувало срібне весілля (25 років), і навіть тоді політик не хотів вінчатися: це було "недостатньо", щоб остаточно прийняти рішення. Наразі колишній радник Петра Порошенко не ділиться у соцмережах фото своєї родини.

микола томенко валентина томенко павло томенко
Подружжя Томенків з сином Павлом
павло томенко валентина томенко микола томенко

Нещодавно була 13-та річниця, як Юлію Тимошенко відправили в тюрму при Януковичі. "Телеграф" детальніше розповів, у чому звинувачували експрем’єрміністра України.