Конкурентка Трампа на виборах попросила про захист у спецслужб США: у чому причина

Читать на русском
Автор
959
Ніккі Хейлі
Ніккі Хейлі. Фото Соцмережі

Кандидатка у президенти США від Республіканської партії Ніккі Хейлі подала заявку на захист у Секретну службу через велику кількість погроз, які вона отримала. Вона є останньою і найбільшою конкуренткою ексглави Штатів Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal. Хейлі підтвердила заявку на захист журналістам видання.

"У нас було багато проблем. Це не завадить мені робити те, що я повинна робити", — сказала Хейлі.

Прохання про захист було подано федеральним чиновникам. Які саме погрози вона отримувала, журналістам не повідомили.

Як відомом, наприкінці минулого тижня в Колумбії, що у Південній Кароліні, невідому жінку схопив співробітник приватної охорони Хейлі, коли вона намагалася вибігти на сцену.

Окрім того, на її заходах також були протестувальники, які виступали проти того, що Хейлі підтримує Україну та Ізраїль.

До слова, надання захисту кандидатам у президенти здійснюється на розсуд міністра внутрішньої безпеки США. Це рішення приймається після консультації з дорадчим комітетом Конгресу, до складу якого входять спікер і лідер меншості Палати представників США, лідери більшості і меншості Сенату та додаткові законодавці.

Секретна служба направить запити з детальним описом критеріїв, які допоможуть визначити, чи відповідає кандидат вимогам захисту.

Раніше "Телеграф" писав, що Хейлі та її союзники вже тривалий час намагаються позиціювати президентські перегони як боротьбу між нею та Трампом, після того, як вона посіла третє місце на кокусах в Айові. Трамп отримав 51% голосів.