"Я залишу вас із цим": головна опонентка Трампа на виборах зробила заяву після зняття ДеСантіса

Читать на русском
Автор
5066
Дональд Трамп та Ніккі Хейлі Новина оновлена 22 січня 2024, 16:12
Дональд Трамп та Ніккі Хейлі. Фото Колаж "Телеграф"

Кандидат закликала підтримати її кандидатуру

Головний опонент Дональда Трампа на президентських виборах США Ніккі Хейлі прокоментувала зняття Роном ДеСантісом своєї кандидатури та зазначила, що зараз на фінішній прямій залишилися чоловік та жінка. Вона закликала громадян голосувати за її кандидатуру.

У неділю, 21 січня, Хейлі відвідала місто Сібрук у штаті Нью-Гемпшир, де в неї відбулася зустріч із виборцями. Вона сказала їм, що Рон ДеСантіс більше не бере участі в президентських перегонах і побажала йому всього найкращого. Про це пише The New York Times.

"Залишився один чоловік і одна жінка. Зараз я залишу вас із цим: Нехай переможе найкраща жінка", — сказала Хейлі.

Зазначається, що Ніккі Хейлі та її союзники вже тривалий час намагаються позиціювати президентські перегони як боротьбу між нею та Трампом, після того, як вона посіла третє місце на кокусах в Айові. Трамп отримав 51% голосів.

"Тепер, коли пан ДеСантіс вибув з гонки, цей аргумент став набагато вагомішим. Хоча останні опитування показують, що в Нью-Гемпширі Хейлі відстає від пана Трампа на 15 процентних пунктів", — йдеться у матеріалі.

Водночас експосол США в ООН заявила, що "тільки один штат проголосував" і що "половина його голосів дісталася Дональду Трампу, а половина — ні".

"Виборці заслуговують на те, щоб сказати, чи підемо ми знову шляхом Трампа і Байдена, чи ми підемо новим консервативним шляхом. Виборці Нью-Гемпшира скажуть своє слово у вівторок", — підкреслила вона.

Хейлі своєю чергою дала обіцянку залишатися в гонці до праймеріз у Південній Кароліні та "супервівторка" 5 березня незалежно від результатів праймеріз у вівторок, 23 січня, у Нью-Гемпширі.

Також в інтерв’ю CNN Ніккі Хейлі сказала, що Трамп та Джо Байден однакового погані як президенти для країни.

"Якби будь-який з них був хорошим, я б не балотувалася", — додала вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 15 січня 2024 року у штаті Айова пройшли перші внутрішньопартійні вибори республіканців. Представники партій обирали кандидата на президентські перегони. Дональд Трамп переміг із рекордним відривом.