Трамп знову відтягує надання допомоги Україні: зробив нову заяву

Читать на русском
Автор
1354
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото The Associated Press

Кандидат у президенти чинить тиск на представників своєї партії

Експрезидент США, лідер Республіканської партії та один із головних претендентів на перемогу у президентських виборах Дональд Трамп вимагає відхилити двопартійну угоду Сенату. Він просуває ідею нових жорстких заходів, які мають містити забезпечення національної безпеки Штатів, у тому числі захист американсько-мексиканського кордону.

Заява лідера Республіканської партії може знову відтягнути допомогу США Україні. Сам Трамп заявляє, що необхідно створити окремий законопроэкт, який не буде прив’язаний до іноземної допомоги, пише Insider paper.

Що відомо про претендента на пост президента США Ніккі Гейлі

"Нам потрібен окремий законопроэкт про кордони та імміграцію. Він не повинен бути прив’язаний до іноземної допомоги будь-яким способом, у будь-якій формі", ― заявив Трамп.

Нагадаємо, сенатори раніше надали імміграційний законопроєкт, який уже назвали найжорсткішим за останнє століття. Чинний президент США Джо Байден зобов’язався підписати його.

Цей пакет включає як кошти для посилення кордону, так і допомогу союзникам. Загальна вартість становить $118,3 млрд. Вони розподілені таким чином:

  • 60 млрд — допомога Україні;
  • 20 млрд — фінансування нового кордону;
  • 14 млрд — допомога Ізраїлю;
  • 10 млрд — гуманітарна допомога;
  • майже 5 млрд – для партнерів з Азійсько-тихоокеанського регіону.

Для республіканців цей законопроєкт дуже вигідний. За інших умов демократи не погодились би його підписати. Але Трамп, який контролює представників партії, у перегонах за перемогою хоче позбавити Байдена "політичних балів".

Американські ЗМІ неодноразово писали, що допомогу Україні блокує Дональд Трамп. Це питання не входить до сфери його інтересів. Він намагається збудувати свою передвиборчу кампанію на питаннях, пов’язаних з імміграцією.

Багато експертів та західних політиків кажуть, що якщо Трамп стане президентом США, то припинить допомогу Україні. У Німеччині вже заявили, що готуються протистояти Росії без допомоги Штатів. Конфлікт може тривати на десятиліттями, і німецькі військові це розуміють.

Президент Франції Еммануель Макрон також висловився щодо допомоги Україні без США. Він звернувся до європейських партнерів із закликом підтримувати офіційний Київ. Французький лідер наголосив, що ситуація на фронті не повинна залежати від наявності чи відсутності американської допомоги.

Раніше "Телеграф" писав, що у президентських виборах у США може піти не за планом. У країні зараз відбувається багато політичних процесів, здатних вплинути на майбутнє держави.