"Слуга народу" це як "Єдіная Росія" в РФ. Парламентаризм на нулі: екс-спікер ВР Олександр Мороз

Читать на русском
Автор
2095
"Слуга народу" це як "Єдіная Росія" в РФ. Парламентаризм на нулі: екс-спікер ВР Олександр Мороз Новина оновлена 07 лютого 2024, 06:02

Ветеран політики вважає, що монобільшість не допомагає Зеленському

Роль парламенту в Україні на сьогоднішній день зведена до нуля, а монобільшість нагадує "Єдіную Росію" в РФ. Таку думку в інтерв’ю "Телеграфу" висловив народний депутат п’яти скликань, екс-спікер парламенту Олександр Мороз.

За словами ветерана української політики, "Слуга народу" була створена під інтереси президента і саме як політична партія виглядає дуже невпевнено.

"Не може бути монобільшості, та ще й у такий спосіб організованої. Партія "Слуга народу" перед виборами взагалі не існувала. Її не існує і сьогодні. Це як "Єдіная Росія" в РФ – створена під інтереси президента. Тому сьогодні парламентаризм зведений до нуля", — підкреслив Мороз.

Крім того, коли "Слуга народу" відстоює авторитет Зеленського, то нічого спільного з захистом інституту президентства це не має.

"Ці люди не опікуються рейтингом Зеленського, вони турбуються за своє місце при президенті. Але тут нічого нового, ця традиція закладена ще за Ющенка: коли він став президентом, поміняли 18 тисяч чиновників всіх рівнів. Основна ознака – яке відношення чиновник мав до Хоружівки, села де народився Ющенко. Я, звісно, перебільшую, але думка зрозуміла", — резюмував політик.

Як Україна втрачала ядерну зброю, чому Порошенку на виборах 2019 року не допоміг адмінресурс та коли слід очікувати завершення активної фази війни, читайте в інтерв’ю з Олександром Морозом.