У Раді підняли питання про рекордну премію екс-голові Укренерго Кудрицькому у 40 мільйонів гривень

Читать на русском
Автор
У Раді підняли питання про рекордну премію екс-голові Укренерго Кудрицькому у 40 мільйонів гривень Новина оновлена 06 вересня 2024, 16:49

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував інформацію про виплату рекордної премії екс-голові НЕК "Укренерго" Володимиру Кудрицькому у розмірі 40 мільйонів гривень. Відповідаючи на запитання народного депутата Олексія Кучеренка, Шмигаль зазначив, що наразі не володіє детальною інформацією щодо цього питання, йдеться у стенограмі засідання.

За словами прем'єра, фінансові питання, зокрема премії керівників державних підприємств, належать до компетенції наглядової ради. Він також додав, що рішення щодо виплат ухвалюються у відповідності до підписаних контрактів, і запевнив, що вони відбуваються в межах чинного законодавства. Шмигаль пообіцяв уточнити деталі через наглядову раду і надати відповідь на офіційний запит.

"Все відбувається в межах чинного законодавства у відповідності до підписаних контрактів", — підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Голова правління державної компанії Укренерго Володимир Кудрицький написав заяву про відставку за власним бажанням, щоб отримати вихідний бонус в розмірі майже 40 млн грн. Це безпрецедентна сума виплат керівнику державного підприємства під час війни.

За рішенням наглядової ради, Кудрицький мав отримати гроші на свій рахунок 4 вересня. Ця сума включає премії за 2021 та 2022 роки в повному обсязі та половина премії за 2023 та 2024 роки.