Підвищення неминуче: коли переглянуть тариф на електрику і на скільки він зросте

Читать на русском
Автор
Ціни на комунальні послуги продовжать зростання
Ціни на комунальні послуги продовжать зростання. Фото Колаж "Телеграф"

Платіжки українців можуть знову "поважчати"

Зростання комунальних послуг, зокрема тарифу на електроенергію, можливе вже найближчими місяцями. Під час опалювального сезону його не переглядатимуть, але вже з 1 травня вартість 1 кВт*година може піднятися до 3,5-4 грн.

І хоч дискусії з цього приводу продовжуються, але швидше за все у 2024 році українці знову платитимуть більше за електрику. Про це повідомляє "Телеграф" з посиланням на голову Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка.

Найнебезпечніше місце Київського метро, де може бути катастрофа

Тариф на електрику у 2024 році

Представники енергетичного сектору та чиновники наполягають, що вартість енергоресурсу для населення має зрости. Поточний тариф називають економічно необґрунтованим.

Попенко вважає, що світло може подорожчати вже у травні чи червні 2024 року. Поки що вартість не обговорюється, але на його думку новий тариф може бути на рівні 3,5-4 грн за 1 кВт*годину.

Такої ж думки й експерт з енергетики Юрій Корольчук. На його думку, вже у 2024 році українці платитимуть за електрику приблизно 3,50 грн/1 кВт*годину.

Нагадаємо, що зараз встановлений єдиний тариф — 2,64 грн. Востаннє тариф на світло підіймали з 1 червня 2023 року. До того українці платили по 1,44 грн/1 кВт*годину за споживання до 250 кВт·год на місяць. Якщо ж обсяги використання ресурсу були вищими, то на надлишок діяв тариф 1,68 грн/кВт·год.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що навесні 2024 року може зрости тариф на воду. Очікується, що підвищення буде двоетапним. Але це торкнеться не всіх українських міст.